Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga vurderer å «boble» seg inn: – Vi er ekstra eksponert

Oslo-klubben har gjort endringer for å minimere smitterisikoen i troppen. Nå vurdere man ytterligere grep.

Forrige uke ble det kjent at to spillere i Vålerenga-troppen hadde blitt smittet av koronaviruset. Begge spillerne kom fra det med veldig lette, eller tilnærmet ingen, symptomer.

Oslo-klubben besluttet å ta en pause i fellestreningene. Nå pågår det en kontinuerlig diskusjon om hvordan man skal unngå nye utbrudd.

– Bortimot 50 prosent av smitten i Norge de siste ukene har vært i Oslo. Så det er klart at vi er ekstra eksponert for det. Et grep for å være sikker på at man unngår smitte kan være å isolere seg på hotell, sier Jørgen Ingebrigtsen, sportslig leder i Vålerenga, til Avisa Oslo.

Les også

To Vålerenga-spillere smittet av koronaviruset

Utfordrende situasjon

Ingebrigtsen forteller at det ikke er besluttet foreløpig om man skal innlosjere hele laget på hotell. Men ledelsen, trenerteamet og kapteinsteamet diskuterer daglig om det er nødvendig å gjøre ytterligere grep for å forhindre smitte.

– Helt siden nyttår har vi vurdert kontinuerlig om det er nødvendig å «boble» oss inn, sier han.

Allerede har det vært spillere som har bodd på hotell i perioder. Det er særlig spillere som er i en familiesituasjon der risikoen for smitte er ekstra høy.

– Det er utfordringer her. Noen av de unge på laget bor hjemme med opptil fem søsken, som selvfølgelig må på skole. Noen har et barn i barnehagen. Noen bor for seg selv. Vi har forskjellige råd og forskjellig dialog med de ulike spillerne i gruppen, sier Ingebrigtsen.

Spillerne med barn i barnehagen har eksempelvis inngått ordninger om å kunne levere og hente barna ved porten til barnehagen for å minimere smitterisikoen. Andre har hatt avtale om at samboer alltid leverer og henter barna.

Saken fortsetter under bildet.

– Skal leve et slags liv

Vålerenga, som de andre klubbene i Eliteserien, forbereder seg nå til seriestart 2. mai. Tirsdag starter klubben med fellestreninger igjen etter den korte pausen.

Spillerne fikk forrige uke skreddersydde treningsopplegg og ansvar om å trene på egen hånd.

– Den fysiske treneren har vært aktiv, for å si det sånn. Alle har fått egne program og vært i gang med sine ting på individbasis torsdag, fredag, lørdag og søndag, sier Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen kan ikke gi spillerne nok ros for hvordan de har håndtert den utfordrende koronasituasjonen.

– Gutta har vært veldig gode i et helt år og vist at de klarer å ta ansvar for å ikke bli smittet. Jeg tror ingen utenfor fotballen skjønner hvordan disse fotballspillerne har levd den siste tiden. Livet som fotballspiller har vært enda mer isolert og kjedelig enn ellers. Derfor har vi hele tiden dialog med spillerne om de føler ting blir vanskelig.

– Det er ikke lett. Spillerne og familiene skal leve et slags liv de også, supplerer han.

Mandag kom nyheten om at Mjøndalen har ni spillere med koronasmitte i troppen. Stabæk har også vært rammet av et større utbrudd.

Kommentarer til denne saken