For første gang i klubbens historie spiller Vålerenga i Europas gjeveste klubbturnering denne våren.

Torsdag møtte Oslo-klubben danske Brøndby på bortebane. I potten lå en billett til åttendedelsfinalen i Champions League.

Etter 120 minutter spilt sto det 1–1. Dermed måtte det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Der trakk Brøndby det lengste strået. Det betyr at drømmen om videre spill i Europa røk for Vålerenga.

Les om den kaotiske oppladningen til kampen her:

Drømmestart

Det gikk et lite gisp blant de med hjerte for Vålerenga da Dejana Stefanovic lå nede med en skade etter kun få minutter. Oslo-laget hadde bare tre spillere på benken, deriblant én keeper, etter at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) satte ned foten for å registrere klubbens nysigneringer til kampen.

Men Stefanovic ristet av seg smellen. Og det var godt for Vålerenga. Da Rikke Marie Madsen ble felt innenfor sekstenmeteren etter kvarteret spilt, pekte dommeren på straffemerket.

Den serbiske midtbanedirigent tok ansvar og sendte Vålerenga i føringen med et utakbart straffespark.

Og som ikke det var nok: Halvveis ut i første omgang lå Stefanovic igjen nede etter en ufin takling. Nok en gang stablet hun seg på beina.

Vålerenga hadde stålkontroll store deler av første omgang. Det tok nærmere 38 minutter før Brøndby fikk sin første store mulighet. En god redning fra Vålerengas sisteskanse, Hannah Seabert, hindret derimot en dansk scoring.

Brøndby-kanon

Vålerenga fortsatte å dominere i starten av andreomgang. Først fikk Madsen en stor mulighet, men dansken løftet ballen over mål. Deretter kom Celin Bizet Ildhusøy nærmest alene med Brøndbys målvakt. Heller ikke Oslo-lagets nummer 18 klarte å doble ledelsen.

Da tok Brøndby fullstendig over kampen. Danskene var først svært nær en utligning etter 68 minutter. Ved en tilfeldighet havnet ballen gjennom til Frederikke Lindhardt, men igjen ryddet Seabert opp på mesterlig vis.

Nå var det amerikaneren som holdt Vålerenga inne i kampen. Denne gangen var det Brøndbys andre spiss, Nanna Christiansen, som fikk en kjempemulighet. Seabert strakk beinet så langt hun kunne og avverget forsøket fra dansken.

Men på det tredje skulle det skje: Josefine Hasbo fyrte av fra distanse. Denne gangen var Vålerenga-keeperen fullstendig sjanseløs. Dermed 1-1, og det måtte ekstraomganger til for å avgjøre.

Nervepirrende

Det var tydelig at begge lag var preget av å ha 90 minutter i beina. Flere av spillerne virket slitne da alt skulle avgjøres.

Vålerenga kom nærmest i ekstraomgangene. Etter et par minutter spilt gikk et forsøk fra Synne Jensen i tverrliggeren. Så reddet Brøndby et forsøk på streken med åtte minutter igjen. Etter 120 minutter spilt fikk Vålerenga enda en gigantisk mulighet. Nok en gang bare nesten.

Men det måtte til slutt straffesparkkonkurranse til for å avgjøre thrilleren. Der var Brøndby best og tok seg videre til åttendedelsfinalen.

Dermed blir LSK Kvinner det norske håpet i Europa denne sesongen. Lillestrøm-laget hadde allerede tatt seg videre.