Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga-talent (20) tatt ut på A-landslaget: – Fikk frysninger

Kristoffer Klaesson får sjansen på landslaget. Det ble klart da Ståle Solbakken offentliggjorde sin første landslagstropp.

– Det er selvfølgelig veldig stort. Jeg hadde ikke forventet det. Da jeg fikk vite det, visste jeg ikke helt hva jeg skulle si. Det var veldig gøy, sier Kristoffer Klaesson til Avisa Oslo.

20-åringen ble fredag tatt ut til A-landslagets tropp til kampene mot Gibraltar (24. mars), Tyrkia (27. mars i Spania) og Montenegro (30. mars). Det er den første troppen til Norges ferske landslagssjef Ståle Solbakken.

– Vi liker Kristoffer veldig godt. Han er en ung og uredd keeper, og vi ønsker å se nærmere på han, sa Solbakken på pressekonferansen onsdag ettermiddag.

Les også

Vålerenga med klart nei til Qatar-VM

– Fikk frysninger

Avisa Oslo møtte Klaesson etter Vålerengas internkamp på Intility Arena fredag ettermiddag. Det var Frode Grodås, keepertrener for A-landslaget, som ringte Vålerenga-unggutten.

– Han spurte om jeg var i form og litt sånn. Så sa han at jeg var tatt ut. Det var gøy, det, forteller Klaesson.

– Jeg fikk litt frysninger. Det er selvfølgelig stort å bli tatt ut på A-landslaget til Norge.

20-åringen forteller at han lenge har hatt en drøm om å bli tatt ut på landslaget. Men at det skjedde akkurat nå, hadde han ikke forventet.

– Målet er å bite fra seg og vise at man fortjener å være der. Jeg er ikke der for å bare være der. Jeg skal vise at jeg fortjener det og har lyst til å være med neste gang også, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Storspilte i fjor

Klaesson har tatt enorme steg etter at han fikk tillit av Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo i starten av fjorårssesongen. Da sto han tilnærmet samtlige kamper.

– Jeg har egentlig bare trent hardt hver dag. Jeg følte at siste halvdelen av sesongen i fjor var veldig bra. Jeg har hatt en god pre-season og kommet i gang igjen, sier Klaesson.

I flere av kampene storspilte samtidig 20-åringen. I Vålerenga danner han en solid keeperduo med Kjetil Haug.

På landslaget vil han dermed spille med de tidligere Vålerenga-spillerne Sander Berge, Stefan Strandberg og Joshua King. De andre keeperne i troppen er Rune Jarstein, André Hansen og Sten Grytebust.

Kommentarer til denne saken