Avisa Oslo skrev forrige uke at Vålerenga planla å dra til Kypros for å spille 16-delsfinalen i Champions League mot Brøndby. Nå har derimot klubbene og Det europeiske fotballforbundet (UEFA) snudd.

Kampen skal heller arrangeres i Danmark. Forrige uke så dette ut som et umulig alternativ med tanke på spredningen av det muterte koronaviruset i landet. Nå har man derimot gått tilbake på den beslutningen.

Dermed skrotes Kypros-forslaget. Det betyr fortsatt at det skal spilles én kamp, der vinneren går videre til åttendedelsfinalen i turneringen.

– I en ideell verden hadde vi selvsagt ønsket å spille 16-delsfinalen over to oppgjør, men det lot seg rett og slett ikke gjøre. Nå må vi bare forberede oss best mulig til denne ene kampen, sier Eli Landsem, sportssjef i Vålerenga, i en pressemelding.

Kampen spilles i Brøndby torsdag 11. februar 15:00. Det er første gang i klubbens historie at Vålerengas kvinnelag spiller i Champions League.

Omfattende kabal

I utgangspunktet skulle Vålerenga ha møtt Brøndby i desember, men på grunn av smitte i danskenes tropp ble kampen utsatt til februar.

Siden har det vært en omfattende kabal å få til å gå opp. For det første har det vært et krav om at kampen må bli spilt senest 14. februar. Det kommer av at trekningen for neste runde ikke skal påvirkes.

Det at klubben nå heller reiser til Danmark, betyr derimot at man sparer mye økonomisk. En tur til Kypros på så kort varsel anslås å ha «kostet skjorta», ifølge klubben.

Vålerengas Champions League-kamper ser du for øvrig hos Avisa Oslo.

Får ikke registrert nye spillere

Slik TV 2 allerede har omtalt, måtte Oslo-klubben registrere spillere til den opprinnelige kampdatoen i desember. Siden den gang har spillere som Sherida Spitse og Ajara Njoya forlatt klubben.

Det betyr likevel at de ikke har hatt mulighet til å registrere nyervervelsene Elise Thorsnes, Ylinn Tennebø, Amanda Andradóttir og Camilla Huseby, da det først er mulig å gjøre 25. februar.

Vålerenga har søkt UEFA om dispensasjon for å kunne ta inn de nye spillerne til denne kampen, men forespørselen har blitt avslått.

– Med hjelp fra NFF har vi forsøkt å få UEFA til å gjøre et unntak fra regelverket, denne spesielle situasjonen tatt i betraktning, men det gikk altså ikke. Det er naturligvis ikke optimalt, men vi har heldigvis 16 gode spillere som absolutt har mulighet til å sikre et avansement, sier Landsem.

– Spillergruppa har vært helt fantastiske gjennom hele 2020 og 2021. De forstår at det er en spesiell situasjon og forsøker å gjøre det beste ut av det. Vi retter oss som alle andre etter det som er av retningslinjer.