«Nå har klubbene kommet til enighet, og det blir kamp på Stadion», skriver Vålerenga-kvinnene på sine nettsider.

– Vi verdsetter at Brann har vist stor vilje til å sikre gode kampforberedelser inn mot kampen. Vi ønsker jo selvfølgelig å skape blest for norsk kvinnefotball! Vålerenga er ingen festbrems, men parallelt med dette må vi ta sportslige hensyn og gjøre det vi kan for å være best mulig forberedt. Brann har gitt oss muligheten til å trene på gress i Bergen før kampen, og etter nye diskusjoner internt har vi bestemt oss for å bli med på å lage folkefest på Brann Stadion, sier klubbdirektør i Vålerenga Fotball, Harriet Rudd, i en pressemelding.

Det kommer altså 24 timer etter at Brann-leder Therese Andvik Rygg var «sjokkert» over Vålerengas avgjørelse. Det stormet også på blant annet Twitter da beslutningen ble kjent.

Holdt møte

Norges Fotballforbund (NFF) holdt et digitalt møte med Vålerenga og Brann fredag formiddag. Det var der klubbene kom til enighet.

– Det er veldig god dialog. Jeg tror klubbene skal kunne samarbeide godt og finne løsninger på alt sammen. Jeg tror vi er tjent med å finne løsninger, sier Rune Pedersen, seksjonsleder turneringsadministrasjon og arrangement i NFF til Avisa Oslo.

– Blir det noe av kampen på Brann Stadion?

– Det er god dialog, så er det alltid sånn at så lenge ikke alt er landet, så er det fortsatt andre muligheter. Jeg tror klubbene er innstilt på å finne gode løsninger, sa Pedersen noen timer før Vålerengas pressemelding.

Publikumsrekorden i Toppserien ligger på under 4000. Brann Kvinner mener at en kamp mot Vålerenga, med en ramme på Brann Stadion, kommer til å knuse den rekorden.

Misforståelse

Vålerenga fikk allerede i januar en forespørsel fra NFF om de ønsket å møte Brann Kvinner i juni på gresset på Brann Stadion. Oslo-klubben svarte nei på forespørselen, men svaret nådde ikke Brann før denne uken.

– Hovedårsaken er at vi har planlagt å bytte underlaget på Intility Arena i juni. Dermed må vi trene på en annen bane. Det er tett kampprogram, med blant annet cupen, og da så vi at vi i så fall måtte innom fem-seks forskjellige underlag på kort tid. For spillerne øker det skaderisikoen og forberedelsene blir ikke like gode. Det er det dette handler om, sa Jens August Dalsegg, markeds- og medieansvarlig i Vålerenga, til Avisa Oslo torsdag ettermiddag.

– Så kommer Brann nå og spør om vi kan snu, en måned før. Det ønsker vi ikke, men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre dette senere. Men vi tåler fint at Brann-supportere ikke liker Oslo, fortsatte han.

Avisa Oslo spurte NFF fredag hva de tenker om misforståelsen som oppsto.

– Vålerenga ga beskjed til NFF i januar, men den beskjeden nådde ikke Brann før nå. Hva tenker dere om det?

– Vi har diskutert ulike forhold generelt om regelverk, hva vi kan gjøre av endringer, felles strategi og kommunikasjon. Alle har litt å gå på det. Alle var innstilt på at vi skal se fremover og hvordan vi i fellesskap kan løftet produktet Toppserien, sier Pedersen.

PS: Vålerenga slo onsdag rivalene LSK Kvinner 3–0 på bortebane. Oslo-klubben topper Toppserien med 18 poeng – likt som Brann Kvinner.