Vålerenga – Häcken 1–3

Det første av to oppgjør – der vinneren får en plass i gruppespillet i Champions League – sto på menyen for de fremmøtte på Valle onsdag kveld.

Vålerenga tok imot Häcken, fjorårets seriemester i Sverige. Det ble svært tøft for Oslo-klubben. Etter et vakkert langskudd og en kjempetabbe i eget forsvar før pause sto det 2–0 til svenskene.

I andre omgang leverte Elise Thorsnes en grov feilpasning rett til en Häcken-spiller. Sekunder senere scoret svenskene sitt tredje for kvelden.

Rikke Madsen satte inn reduseringen for Vålerenga mot slutten. Denne gangen var det Häcken-keeperen som rotet det til. Dermed lever et ørlite håp for Oslo-laget før returkampen i Sverige neste uke.

Mener Vålerenga fortsatt kan gå videre

VIF-trener Jack Majgaard Jensen mener ikke spillerne kan klandres for å ha gitt bort et par enkle mål.

– Det er en annen måte å spille på. Det er et annet stressnivå for spillerne, man kjenner ikke motstanderen på samme måte. Det gjør at man noen ganger kan gjøre flere feil, fortalte han til pressen etter kampen.

– Kan dere snu dette i Göteborg?

- Ja, det synes jeg absolutt. Den måten vi slutten andreomgang i dag gir virkelig håp om at vi kan snu dette om sju dager, sa han.

Kaptein Stine Ballisager Pedersen var enig med treneren.

– Jeg synes vi gjør en god kamp, men vi gjør noen feil hvor de er effektive. Vi gjør en god figur, vi viser at vi kan henge med og det var deilig at vi scoret det ene målet. Det er absolutt ikke umulig, sa dansken.

Kjempetabbe

Vålerenga kom derimot best i gang på eget gress. Etter ti minutter kunne hjemmelaget fort ha tatt ledelsen ved Agnete Nielsen. Dansken tok seg vakkert forbi Häcken-forsvareren, men avslutningen gikk like utenfor.

Deretter tok de gulkledde gjestene mer over. De oppmøtte Klanen-supporterne måtte se det de kalte «LSK fra Sverige» komme til både to og tre brukbare muligheter på rappen.

Etter 32 minutter kunne verken VIF-forsvarerne eller målvakt Hannah Seabert stå imot. Et nydelig langskudd fra Filippa Angeldal havnet i vinkelen, og da sto det plutselig 1–0 til gjestene.

Vondt ble til verre like før pause. Vålerengas Ingibjörg Sigurdardóttir mistet ballen i eget sekstenmeter på klønete vis – og på dette nivået blir man straffet etter slike feil. Angeldal snappet opp ballen og doblet ledelsen med sin andre scoring for kvelden.

Horribel feilpasning

Ti minutter etter hvilen holdt det på å gå fryktelig gærent igjen. Seabert tok seg god tid med et utspill. Häcken-spilleren rakk akkurat å få en fot på ballen, men heldigvis for Vålerenga trillet kula akkurat utenfor stengene.

Like etterpå tabbet Vålerenga seg ut igjen. Thorsnes leverte en horribel feilpasning rett til en Häcken-spiller. Ballen ble spilt videre til Stina Blackstenius, som enkelt kunne sette inn 3–0.

Minutter senere smalt det attpåtil i metallet fra svenskene. Vålerenga ble rett og slett overkjørt til tider på eget gress.

Mot slutten tok likevel blåtrøyene seg kraftig opp. Først smalt det i tverrliggeren – før Madsen reduserte til 1–3 etter en keepertabbe. Dejana Stefanović dunket så ballen på nytt i stolpen, men det var ikke helt Vålerengas kveld.

Veien til gruppespillet

Vålerenga må slå Häcken sammenlagt over to kamper for å komme til gruppespillet i Champions League. 8. september venter returoppgjøret mot svenskene i Göteborg. Der har Vålerenga en formidabel jobb foran seg.

I de innledende rundene i turneringen har Oslo-klubben slått Mitrovica (Kosovo) og PAOK (Hellas).

I fjor tok Vålerenga seg til sekstendelsfinalen i den gjeveste europeiske klubbturneringen, men danske Brøndby ble den gangen for sterke over to oppgjør.