DNB forlenger og forsterker sitt hovedsponsorat av Vålerenga Kvinner. Det blir den største kommersielle avtalen Oslo-klubben noen gang har hatt.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for å ha landet denne avtalen. Selv om dette forsterker oss økonomisk, er det også et samarbeid som handler om mer enn bare kroner og øre, og det er slike partnerskap som er givende å jobbe med og utvikle videre, sier Jens August Dalsegg, klubbens markedsansvarlig, i en pressemelding.

Den nye avtalen gjelder for de neste to årene. Avtalen kommer som en solid bonus etter klubbens suksess i fjorårssesongen. Da endte Vålerenga med både gull i Toppserien og cupen.

– Veldig imponert

Siden høsten 2020 har Vålerenga spilt med DNB-logoen og emneknaggen #huninvisterer på brystet. Det er et initiativ banken startet i fjor høst for å jobbe med å tette de økonomiske forskjellene mellom kvinner og menn.

– Vi er veldig imponert og glade for å se den rivende utviklingen kvinnefotballen er inne i, og da ikke minst Vålerengas kvinnelag med sin elleville fjorårssesong, sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde.

Lunde forteller at det gode samarbeidet over flere år nå har vært en utløsende årsak til at avtalen forlenges ytterligere.

– Det er ikke bare fordi det er viktig i et samfunnsperspektiv, men også fordi vi ser at det gir resultater, forklarer hun.

Det blir ikke oppgitt hvor stor økonomisk ramme avtalen har.

Saken fortsetter under bildet.

Utvikling av kvinnefotballen

Vålerengas midtbanespiller, Sigrid Heien Hansen, er svært begeistret for DNBs engasjement.

– Det gjør oss veldig stolte å spille med #huninvesterer på brystet, forteller 25-åringen.

– At store bedrifter i næringslivet ser en verdi i å sponse oss viser jo at kvinnefotballen og vi i Vålerenga har hatt en fantastisk utvikling, fortsetter hun.

Foreløpig er det usikkert når Toppserien sparkes i gang igjen. I februar ble seriestarten, som opprinnelig var satt til 20. mars, utsatt på ubestemt tid. Det er fortsatt ikke fastsatt en ny startdato.