Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga med storavtale – får ny draktsponsor

Den kongeblå Vålerenga-drakten vil nå få en ny sponsor på skulderpartiet. Nylig inngikk klubben en lukrativ avtale med Coop.

Dagligvareaktøren Coop har vært samarbeidspartner med breddelagene og kvinnelaget til Vålerenga siden 2018. Nå utvides samarbeidet til å gjelde hele Vålerenga Fotball-familien fra og med denne sesongen, skriver klubben i en pressemelding.

Den nye avtalen gjelder for elitelagene for kvinner og herrer og stiftelsen Vålerenga Samfunn. Avtalen beskrives som lukrativ, men den økonomiske rammen er ikke offentliggjort.

– Vi har hatt fire fine samarbeidsår med Coop som virkelig viser sitt brede fotballengasjement når de nå står bak hele «verdikjeden» til Vålerenga. Fra barn og ungdom, til gatelaget og A-lagene. Det blir ikke bedre enn det, sier Jens August Dalsegg, markedsansvarlig i Vålerenga Fotball.

Les også

VIF-børsen etter årets første hjemmeseier: «Fenomenal prestasjon»

Får ny draktsponsor

Coop er i dag Norges nest største dagligvareaktør med i underkant av to millioner medarbeidere. Kun Norgesgruppen er større.

Det nye samarbeidet betyr også at A-lagene til klubben vil få ny sponsor på draktene. Coop-logoen vil nå bli å se på skulderen på den kongeblå kampuniformen.

Coop og Vålerenga skal også samarbeide om å gjennomføre aktiviteter med fokus på bærekraft – i tillegg til prosjektet Like Muligheter som jobber for bedre rammebetingelser for jente- og kvinneidretten.

– Coop har jo virkelig bidratt i idretten gjennom sine aktiviteter i løpet av de siste årene. De har også vært en veldig god støttespiller til Vålerenga bredde og damer, og det at vi nå kan samarbeide med Coop på tvers av hele klubben er vi veldig stolte av. De setter samfunnsansvar veldig høyt og kampen om likestilling har aldri vært viktigere i idretten og generelt i samfunnet, sier salgssjef i Vålerenga Fotball Elite, Mehran Amundsen-Ansari.

Les også

Landslagsaktuelle Dønnum herjet igjen: – Blir deilig å komme seg til Spania

Ny hotellpartner

Nylig fikk klubben også med seg Thon Hotels på laget.

Gjennom dette samarbeidet skal partene jobbe for å fremme flere konkrete tiltak som til slutt skal resultere i et større antall kvinnelige trenere i fotballen. Det vil bli arrangert seminarer om trenerrollen, der Vålerengas trenere og sportslige ressurser fra både kvinne- og herrelaget vil bidra.

I tillegg vil eksterne fagpersoner bli benyttet – noe som forhåpentlig skal inspirere jenter og kvinner til å satse på trenerrollen.

Den treårige samarbeidsavtalen innebærer at Vålerengas to A-lag får Thon Hotels som offisiell hotellpartner, og vil benytte hotellet til alle sine partnerseminarer og reiseopphold på kampdager.

Kommentarer til denne saken