Dermed har Oslo-klubben avgitt poeng i fire av sine fem siste ligakamper. Formsvikten har sendt fjorårets dobbeltmestere ut av gullkampen, og nå er de også helt nede på fjerdeplass.

Avaldsnes tok fortjent ledelsen da kaptein Elizabeth Decker nikket inn 1–0 på en corner etter elleve minutter. Hjemmelaget styrte kampen, men Vålerenga utlignet ved Katie Stengel i det 32. minutt. Hun bredsidet inn utligningen på gjestenes første avslutning.

Flere scoringer ble det ikke. VIF-keeper Jalen Tompkins bidro sterkt til at bortelaget fikk med seg det ene poenget til hovedstaden. Avaldsnes har plukket elleve poeng på like mange kamper i år.

Scoringene til Emilie Haavi og Thea Kyvåg banet vei for LSK Kvinners 2-0-seier hjemme mot Klepp. Den første kom da vertenes kaptein stanget inn et innlegg etter et snaut kvarter, mens Kyvåg dunket ballen ned i hjørnet i det 28. minutt.

LSK totaldominerte oppgjøret, og romerikingene kunne fort vunnet med større sifre. Camilia Linberg hadde blant annet et skudd i tverrliggeren tidlig i 2. omgang.

Med seieren tok de gul- og svartkledde seg opp i 25 poeng og er nummer tre på tabellen. Vålerenga er to poeng bak rivalen.

Tidligere lørdag mistet Lyn en kjærkommen seier helt på tampen. Laura Gashi ga vertene en tidlig ledelse, men Tora Ose utlignet til 1–1 for Arna-Bjørnar fra straffemerket i det 89. minutt.

Lyn har gått fem strake seriekamper uten å vinne. Nylig røk Oslo-laget ut av cupen etter et flausetap mot 2.-divisjonsmotstand. Med sine åtte poeng blir klubben værende på 8.-plassen. Arna-Bjørnar er to hakk høyere på tabellen med tre poeng mer.

Gikk du glipp av kampen? Se kampen i opptak her: