Vålerenga skulle etter planen spille en svært etterlengtet treningskamp mot KFUM Oslo lørdag ettermiddag. Men fredag måtte kampen avlyses da motstanderlaget er i karantene.

– Vi er i egenpålagt ventekarantene. Derfor kan vi ikke spille kampen i morgen, sier Thor-Erik Stenberg, daglig leder i KFUM Oslo, til Avisa Oslo.

– Det er ingen som har testet positivt, og det er heller ikke noen nærkontakter. Men vi ønsker å være veldig forsiktig nå og avvente til vi er helt trygge på at ingen er smittet før vi spiller mot Vålerenga og eventuelt smitter dem også. Så at vi ikke påfører oss og Vålerenga unødvendig karantene, fortsetter han.

Senere fredag bekreftet også Vålerenga at kampen var avlyst på sine sider. På KFUM Oslo sine hjemmesider sier Stenberg at et familiemedlem til en av spillerne har testet positivt. Dermed tar klubben ingen sjanser.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo opplyser til Nettavisen at de nå jobber med å finne en ny motstander. Kanskje blir det kamp lørdag likevel.

– Jeg vet ikke ennå, men i morgen (lørdag) eller søndag. Vi håper så fort som mulig, sier Fagermo til avisen.

Planlagte kamper

Vålerenga har ikke fått spille treningskamp siden 1-1-kampen mot Strømsgodset 19. februar. Siden har klubben kun fått lov til å trene og spille internkamper.

I utgangspunktet hadde Vålerenga fire planlagte treningskamper før seriestarten i Eliteserien. Nå står følgende kamper igjen på planen:

  • Onsdag 21. april klokken 15.00 Vålerenga – Sarpsborg 08
  • Onsdag 28. april klokken 15.00 Vålerenga – Raufoss
  • Søndag 2. mai klokken 16.00 Vålerenga – Tromsø

Opprinnelig skulle Eliteserien ha sparket i gang 5. april. Det så man ble for tidlig med tanke på koronarestriksjonene i Norge. Starten ble dermed utsatt til første helgen i mai – før man igjen utsatte starten ytterligere én uke.

Vålerengas første kamp i Eliteserien denne sesongen blir mot Rosenborg. Oppgjøret er satt til 9. mai klokken 20.00 på Intility Arena.

PS: Vålerenga kvinner spiller treningskamp mot Grei lørdag klokken 16.30. Den kampen kan du se som abonnent hos Avisa Oslo.