(Nettavisen) Det var i forrige uke at Nettavisen kunne avsløre at Vålerenga hadde lagt inn et offisielt bud på Groruds stortalent Omar Bully Drammeh.

Siden den gang har klubbene forhandlet om en overgang og nå er klubbene enige. Det fikk Nettavisen opplyst onsdag, før Oslo-klubben selv bekreftet overgangen.

– Først og fremst er jeg utrolig stolt over å ha signert for Oslos stolthet. Det er alle Oslo-gutters drøm å få spille for denne klubben, sier Bully selv.

Signerer lengre avtale

De konkrete samtalene mellom klubbene har den siste uken ført frem til en avtale og Bully Drammeh besto den obligatoriske medisinske undersøkelsen som manglet. Han har signert en avtale som strekker seg ut 2026 med Vålerenga.

Han slutter seg med det til Dag Eilev Fagermos mannskap.

19-åringen spilte lite innledningsvis av sesongen grunnet skader, men mot slutten spilte han seg inn i Groruds startellever på det nest øverste nivået.

På sesongens åtte siste kamper produserte han fem målpoeng, for laget som rykket ned til 2. divisjon.

– Jeg har blitt mye mer voksen. Jeg er en spiller som liker å drible, få med meg publikum og lage show, men jeg gjør det for å skape ting fremover i banen. Jeg vil si jeg er en skaper med X-faktor, sier han.

VIFs sportssjef Joacim Jonsson har ikke ønsket å kommentere saken.

Har spilt i VIF – ble kastet ut

Drammeh var en av de fremste profilene i TV 2s dokumentarserie «Grorud Underdogs». I serien forteller den daværende 17-åringen om det korte oppholdet han tidligere har hatt i nettopp Vålerenga i sine yngre dager.

– Da jeg spilte for Romsås så så Vålerenga meg i en kretslagskamp. Jeg ble hentet til klubben, men så ble jeg kastet ut fordi de mente jeg hadde for dårlige holdninger. Jeg tulla rundt litt for mye og var ikke så seriøs, så jeg kom ikke med der, sier en åpenhjertig Drammeh i serien.

Videre gikk turen til Lillestrøm, hvor han ikke ble tatt ut til juniorlaget av samme årsaker som i VIF. Redningen ble Grorud, som i serien uttaler at de ønsket å gi unggutten «en siste mulighet».

Drammeh har levert glimrende prestasjoner for Grorud den siste tiden, men det kom tydelig frem i dokumentaren at han selv har større ambisjoner.

– Jeg skal ut. Ut til de store ligaene. Landslaget. Champions League. Bli en stor spiller. Jeg skal vise alle sammen, forteller Drammeh selvsikkert.