Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga forsterker laget – henter Molde-spiller

Tobias Christensen er Oslo-klubbens nyeste tilskudd. 20-åringen hentes fra Molde.

Vålerenga har kommet til enighet med Tobias Christensen (20) om en overgang. Midtbanespilleren, med en fortid i Start, har de siste årene spilt for Molde. Nå har han, slik Avisa Oslo skrev onsdag, informert sine lagkamerater om at Vålerenga blir neste stoppested.

Torsdag bekreftet Vålerenga selv overgangen på sine sider. Christensen har skrevet under en kontrakt til 2024.

Christensen har den siste tiden vært i Spania for å forberede seg til Moldes Europa League-kamp mot Granada. Onsdag reiste han til Oslo for å fullføre overgangen.

– Ambisjonene mine med å komme hit til Oslo er å vinne noe. Det er det man jobber for, og det har jeg stor tro på at vi skal klare, sier Christensen i pressemeldingen.

Les også

Enorme utgifter etter Europa-nedturen: Måtte bruke 100.000 kroner på koronatester

Slitt med spilletid

Både TV 2 og Nettavisen meldte tirsdag at kun detaljer gjensto før overgangen var i boks. VG har samtidig skrevet at det har vært interesse fra Vålerenga for spilleren.

Avisa Oslo var onsdag i kontakt med Ole Erik Stavrum, Moldes daglige leder. Han fortalte da at det kun gjensto noen ørsmå detaljer før overgangen var i boks.

– Vi forventer at det blir klart innen veldig kort tid, sa Stavrum.

Han blir dermed klubbens tredje signering denne våren. Fra før har Amor Layouni og Henrik Udahl kommet inn dørene på Valle.

Christensen fikk kun elleve kamper fra start for serietoeren forrige sesong. Da Molde nylig slo ut tyske Hoffenheim i Europa League satt 20-åringen på benken i det avgjørende oppgjøret. Han scoret sitt første Molde-mål i 2019 mot nettopp Vålerenga.

Sørlendingen slo gjennom i Start i 2017, da som 16-åring. Han har også gått gradene på de norske U-landslagene.

Les også

«Kongen av Tøyen»: – Rasisme er den største pandemien i verden

Skade på midtbanen

I Vålerenga er Christensen trolig tiltenkt en rolle som én av tre på midtbanen. Nylig ble det kjent at Odin Thiago Holm måtte operere menisken. Han vil derfor være ute av spill en god stund.

Ifølge TV 2 skal Vålerenga være enig med Herolind Shala om å forlenge midtbanespillerens avtale med ett år, men etter det Avisa Oslo forstår er det ikke enighet mellom partene.

Atta Aneke (Christiansens agent) og Jørgen Ingebrigtsen (sportssjef i Vålerenga) har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

PS: Saken er oppdatert torsdag 04.03 etter at også Vålerenga bekreftet overgangen på sine sider.

Kommentarer til denne saken