Partene vil ikke fortelle hvor mye penger som ligger i avtalen, men etter hva Avisa Oslo forstår er det en betydelig sponsoravtale i norsk sammenheng. Avtalen har en varighet på tre år.

Kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS sier klubben er en naturlig samarbeidspartner.

– OBOS og Vålerenga passer perfekt sammen. Det er to stolte Oslo-tradisjoner som nå skal samarbeide godt i flere år framover, sier han.

Rabatt på billetter

OBOS har samarbeidet med klubbens kvinnelag, og har i to år vært med på Engaland-prosjektet som går ut på at A-laget reiser rundt til klubber i nærområdet og har aktiviteter for barn og unge.

– Vi er kjempeglade for at vi nå også er partner av Vålerenga Fotball Elite. Det har ikke passet tidligere, men nå fikk vi det til, sier han.

Avtalen innebærer blant annet at OBOS får logoen øverst på drakta og blir synlig på Intility Arena, og at OBOS-medlemmer 25 prosent rabatt på kampbilletter for seg selv og inntil tre gjester.

– Vi krever medlemsfordeler i alle avtaler av denne typen, og det tror vi medlemmene setter pris på, sier han.

Bygger i nabolaget

OBOS og Vålerenga kommer også snart til å bli naboer.

– Vi eier Ulven-området like over veien for stadion, der vi skal bygge godt over 2.000 boliger. Vi skal også flytte dit selv, og da er det naturlig at vi samarbeider som gode naboer, sier Pettersen.

Samtidig er OBOS' avtale med kvinnelaget fornyet, og om et år blir den utvidet til også å gjelde breddefotballen i klubben.

– Står for det de sier

Markedsansvarlig Jens August Dalsegg i Vålerenga Fotball, som organiserer kvinne- og breddefotballen, er glad for å ha OBOS i ryggen.

– OBOS er en av de partnerne som står for det de sier. De sier de står for likestilling og like muligheter, og det gjør de reelt ved å gå inn med beløp som viser det. Det setter vi veldig pris på, sier han.

Salgssjef Mehran Amundsen-Ansari i Vålerenga Fotball Elite sier avtalen viser at klubben forvalter et verdifullt varemerke.

– Nå har vi vist gode resultater på banen, med tredjeplass i eliteserien. At OBOS ønsker å identifisere seg med klubben er en bekreftelse på at vi er på rett vei også utenfor banen, sier han.