(Nettavisen) Nettavisen kunne mandag ettermiddag melde at den franske klubben hadde tatt kontakt med Fredrikstad for å sikre seg den nigerianske kantspilleren på deadline day.

Lånes ut til Vålerenga

Nettavisen fikk opplyst fra flere kilder at Ismaheel kjøpes av Lorient, og at han skulle lånes ut igjen til Vålerenga fram til sommeren.

Tirsdag bekrefter Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen at planen er at Ismaheel lånes ut til Oslo-klubben. Fremdeles gjenstår noen detaljer før det formelle er på plass.

- Vi er enig med klubben (Lorient) om hvordan en låneavtale skal se ut. Begge parter skal se på papirene nå. Vi er positive, og det ser positivt ut med tanke på de siste detaljene. Det tar alltid litt tid å komme helt i mål med alle partene som er involvert i en slik prosess, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Nettavisen fikk bekreftet at overgangen til Lorient gikk i boks like før midnatt mandag, og at den franske klubben var muntlig enige med Vålerenga om utlånsavtalen. Papirene er fortsatt ikke signert.

Ismaheel lånes ut til hovedstadsklubben fram til sommeren, om alt går i orden.

Stor interesse

Ismaheels agent Mikail Adampour har tidligere bekreftet interesse for Fredrikstad-spilleren fra Belgia og Frankrike til Eurosport.

Lorient var etter det Nettavisen forstår mest aktive for å sikre en avtale med den offensive spilleren, som noterte seg for 13 mål på 20 kamper i OBOS-ligaen i fjor.

Etter en strålende fjorårssesong fikk Ismaheel prisen for årets gjennombrudd i OBOS-ligaen.

Samme klubb signerte nylig Sarpsborg 08-spiss Ibrahima Koné for en totalpakke på omkring 40 millioner kroner.