Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinesertifikat eller smittetest? Slik kan årets Øyafestival bli

For at Øyafestivalen skal kunne gjennomføres på en så normal som mulig måte, kan det bli nødvendig å sette inn tiltak.

Til tross for strenge koronatiltak i hovedstaden, selges det fortsatt billetter til Øyafestivalen som etter planen skal avholdes i Tøyenparken i august.

Da musikkfestivalen ble avlyst i fjor, valgte rundt 80 prosent å overføre billettene sine til i år, og altså ikke be om refusjon, ifølge PR-sjef Jonas Prangerød.

Jobber med å få oversikt

– Vi planlegger for en fullverdig Øyafestival som skal være så normal som mulig, men vi er sikre på at det vil være noen smitteverntiltak som gjelder til sommeren og høsten. Fremover er det derfor viktig for oss å få en god oversikt over hvordan utendørsarrangementer kan bli gjennomført, og ta det med i planleggingen, forklarer Prangerød.

På spørsmål om hvilke eventuelle tiltak som vil settes i verk, svarer han:

– I diverse sammenhenger hvor det er snakk om å samle et større antall mennesker så er det for eksempel mulig å vurdere en form for sertifikat på at du nylig er testet eller å ta i bruk hurtigtester, for å enkelt kunne vise at man er smittefri. Andre tiltak kan handle om å legge til rette for mer avstand mellom publikum.

Les også

Da Jørgen (25) ble permittert, gjorde han alvor av drømmen – startet eget plateselskap

– Det vil være nødvendig å planlegge praktiske løsninger for å sikre god håndhygiene, og for å sørge for at folk med symptomer holder seg hjemme.

Prangerød håper mulighetene for å reise vil lettes på innen siste halvdel av sommeren. Koronapandemien påvirker også muligheten til å offentliggjøre utenlandske artistnavn, forklarer han.

– Artistene ønsker å vente og se an lettelser i reiserestriksjoner. Dagens situasjon påvirker ikke bare våre ønsker, men også de vi samarbeider med sine ønsker. Men vi håper å kunne komme med noen nyheter om artister og innhold i løpet av de neste ukene.

Han legger til:

– Vi merker at folk har savnet festivalen og gleder seg til å få de gode fellesopplevelsene tilbake.

Vil ha nytt møte denne måneden

– Smittesituasjonen er fortsatt svært uforutsigbar. Det ser vi ikke minst nå med utbruddet i Bergen, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V).

– Men det er viktig at vi allerede nå har dialog med både kultursektoren og helsemyndighetene om ulike scenarioer for sommeren og om hvordan eventuell arrangementer til sommeren vil kunne gjennomføres.

Raja sier de er mange som håper at festivalsommeren, og andre arrangementer, vil bli gjennomført i en eller annen form.

– Derfor har vi allerede hatt et møte med festivalaktører og helsemyndigheter, og tar sikte på å få til ytterligere et møte i løpet av februar.

Les også

Fire nye artister til Øyafestivalen

Kommentarer til denne saken