Et hvitt teppe har i nattestimene til fredag lagt seg over deler av hovedstaden. Klokken 07.30 var blant annet Lambertseter dekket av snø.

Et håpefullt syn, med andre ord, for dem som har sett seg lei en foreløpig uvanlig mildt vinter. Men vil det vare?

– Kanskje litt, sier statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt.

På grensa

Men særlig mer enn det tør hun heller ikke love.

– Temperaturen ligger akkurat på grensa. Litt oppe i høyden kan det komme hvitere nedbør, ved sjøkanten kommer det som regn. Det er ikke sikkert det blir liggende særlig lenge, sier hun.

De kommende dagene er det knyttet usikkerhet til hvilken form nedbøren vil ta.

– Det vil nok være en blanding mellom sludd, snø og regn, avhengig av hvor du er. Utover helga ser det ut til å bli mildere, og det er mer sannsynlig at nedbøren kommer som regn, sier hun.

Varm november

Langtidsprognosen tyder foreløpig på at det blir mildere ut i neste uke. Et usikkert håp om snø kan man likevel finne.

– Det er kanskje litt synkende tendens mot midten av desember. Men det er store sprik i prognosen så langt fram, og det er en del usikkerhet knyttet til det. Det vil i perioden trolig bli rundt null grader. Om det legger seg på pluss-siden er vanskelig å si.

Har du opplevd høsten som usedvanlig mild, er det ikke bare deg. Berger opplyser at høsten har vært den fjerde varmeste som er målt i landet.

Meteorologisk institutt slipper månedlige rapporter om været, og novemberrapporten melder om flere varmerekorder i Oslo. På Blindern ble det 6. november målt 16,1 grader, som altså slår den 37 år gamle rekorden på 14,4. Værrapporten finner du her (ekstern lenke).