Flere beboere i Kværnerdalen opplyser søndag kveld at de har blitt oppsøkt av tre personer som utgir seg for å selge kaker for Vålerenga idrettsforening. Minst en person er utsatt for vold og frastjålet en telefon, opplyser politiet til Avisa Oslo.

– Vi fikk melding om at en person var utsatt for vold etter at han åpnet døra for noen som sa de skulle selge kaker. Gjerningspersonene hadde forlatt stedet før vi kom dit, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Iversen forteller at de nå er i gang med å snakke med beboere i området.

I en nabolagsgruppe på Facebook skriver mannen som ble slått ned at de tre mennene skal ha ringt på døren hans. Da han åpnet rasket de til seg telefonen og slo ham i gulvet.

– De virket ruset, så hold dere inne, skriver mannen.

Flere naboer skriver i kommentarfeltet på innlegget at de også har opplevd å få «kakeselgerne» på døra i løpet av søndag kveld. En beboer skriver at hun opplevde at de ringte på hos henne allerede ved 18-tiden. Tilfellet der en mann skal ha blitt slått ned skjedde rundt klokken 21.00.

De tre mennene er mørke i huden og blir beskrevet som storvokste. De er anslått til å være i midten av 20-åra.

Når Avisa Oslo er i kontakt med politiet snakker jobber de fremdeles med å skaffe seg oversikt over hva som har skjedd.

– Vi snakker nå med melder og fornærmede, og vil ta kontakt med andre naboer, sier Iversen.

– Hva anbefaler dere folk i området å gjøre dersom noen ringer på?

– Vær generelt litt skeptisk når folk kommer på døra for å selge noe. Vær forsiktig og tenk at det kan være andre, tryggere måter å støtte et idrettslag på dersom man er i tvil på at de som kommer er det de utgir seg for å være.

På Twitter ber politiet om tips dersom flere blir oppsøkt.