En person skal ha utagert på treningssenteret Sats på Carl Berner fredag ettermiddag.

– Personen skal ha slått en ansatt, og sprayet noe på de andre som befant seg i lokalet, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen til Avisa Oslo klokken 16 samme dag.

Sats-ansatte Lykke Berg, som var på jobb, avviser fredag kveld noen av de ansatte ble slått av mannen.

(Les hva mer hun sier om hendelsen lenger ned i saken)

Sprayen det er snakk om var rengjøringsmiddel som er utsatt i lokalet i forbindelse med rengjøring av treningsapparatene, opplyser Pedersen.

Inne i garderoben skal personen ha fortsatt å utagere. Her oppstod det også en slåsskamp med et annet medlem av treningssenteret som skal ha blitt kastet i veggen av den nå pågrepne gjerningsmannen.

– Han har litt vondt i albuen men fremstår ikke som alvorlig skadd, forteller operasjonslederen.

Hoppet ned en etasje

Folk på treningssenteret fikk tilslutt kontroll på mannen, og holdt han fysisk fast til politiet kom. En ambulanse rykket også ut.

Politiet fikk så kontroll på mannen, som også skal ha hoppet ned en etasje inne på senteret.

Klokken 16.15 var politiet fortsatt på stedet og snakket med vitner, mens den pågrepne mannen fortsatt fikk tilsyn av helse.

– Politiet har kontroll på ham også blir det gjort løpende vurderinger. Han er under undersøkelse av ambulansepersonell nå. De undersøker blant annet om han har vært påvirket av rus, sier Pedersen.

Kjørt til legevakt

Klokken 16.55 opplyser Pedersen om at mannen er kjørt til legevakten og får oppfølging der.

Like før klokken 17 var politiet fremdeles på stedet og fulgte opp vitner.

– Flere vitner har blitt utsatt for trusler og fysisk vold fra den pågrepne mannen. Ingen er alvorlig skadd.

Pedersen bekrefter at politiet oppretter en anmeldelse.

– Politiet har ikke avhørt mannen, og det er dermed for tidlig å si noe om hvorfor situasjonen oppstod, legger Pedersen til.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som opplevde hendelsen som ubehagelig.

– Trist

En av de som var tilstede var salg- og service ansvarlig Lykke Berg som var på jobb.

– Jeg syns det er trist at dette skjedde på vårt senter, og for SATS er det viktig å sikre at våre medlemmer og ansatte har trygge omgivelser å trene og jobbe i.

Hun bekrefter at den utagerende mannen var medlem i SATS, og at han altså ikke brøt seg inn på senteret.

– Våre ansatte reagerte raskt og tok kontakt med nødvendige nødetater. Utover dette, ønsker jeg ikke å kommentere hendelsene som fant sted i detalj, og kan heller ikke å kommentere omstendighetene rundt det aktuelle medlemmet, sier Lykke.

Hun legger til:

– Nå skal vi fokusere på å ivareta våre ansatte og øvrige medlemmer. SATS har rutiner både når det gjelder medlemmer og ansatte som skader seg. Tilsvarende for oppfølging av medlemmer og ansatte som opplever slike situasjoner. Disse rutinene er nå iverksatt.

Berømmer medlemmer og ansatte

– Dette er ikke vanlig hos oss. Det er ikke noe vi har opplevd har skjedd eller skal skje, sier regionsjef for Sats Oslo Anita Asplund til AO.

Hun synes det er trist at et av medlemmene skal ha blitt slengt i veggen, og berømmer at både medlemmer til stede og de ansatte opptrådte raskt, og at alle hjalp hverandre.

Videre understreker Asplund at SATS er et trygt sted.

– Ut ifra hvor mange medlemmer vi har og hvor få tilfeller vi har av slikt, vil jeg tørre å påberope det. Vi tar imot svært mange besøkende hver dag, og opplever egentlig det motsatte: At vi har veldig god atmosfære og mange hyggelige medlemmer som skaper et positivt miljø og opptrer ivaretakende for hverandre og ansatte, sier Asplund.

Fikk 16.000 nye medlemmer på fire måneder: – Stolte

Slik trener Einar (50) for å komme i form: – Jeg ville ikke få hjerteinfarkt