– Jeg har ikke bestemt meg for om jeg stiller til gjenvalg til høsten. Det tenker jeg mye på, men jeg er ikke helt ferdig tenkt, sier Raymond Johansen til Avisa Oslo.

Johansen bekrefter at han fortsatt er i tenkeboksen, slik byrådslederen uttalte til VG tidligere denne måneden, og at han helt reelt vurderer om han skal fortsette eller ei.

– Jeg må tenke gjennom mitt eget energinivå, hvor god jeg er. Jeg må være selvkritisk i en slik situasjon. Kirkegården er full av helt uunnværlige personer, sier Johansen om avveiningene han må ta.

Innad i Oslo Ap sier flere at de tror Johansen fortsetter. Hvorvidt byrådslederen fortsetter eller ei skal ikke være noe stort diskusjonstema blant fylkeslagets folkevalgte.

Har ikke nedsatt nominasjonskomité

Oslo Ap har ennå ikke satt ned noen nominasjonskomité. Dermed er det heller ikke satt noen frist til å ta gjenvalg. Stortingspolitikeren Trine Lise Sundnes er nominert til å lede komiteen, som skal nedsettes etter et møte i Oslo Aps representantskap.

Det aktuelle møtet holdes tirsdag.

– Det er nominasjonskomiteen som setter frister og datoplaner, sier Oslo Aps partisekretær Øyvind Slåke om prosessen videre.

Vurderte å stille til stortingsvalg

Avisa Oslo har tidligere skrevet at Raymond Johansen åpen for å si ja til å bli nominert til sikker plass på Stortinget, og dermed forlate jobben som byrådsleder i Oslo, foran stortingsvalget 2019.

Det fikk AO opplyst fra sikre kilder.

Johansen «diskuterte» og «vurderte» – og «reflekterte over» – dette med flere personer, ifølge AOs opplysninger. Ifølge AOs opplysninger ønsket imidlertid ikke Johansen å forlate byrådet midt i pandemien. Han ønsket heller ikke å bli sett på som en utfordrer til Jonas Gahr Støre, som lå langt nede på det tidspunktet.

Les også

Raymond vurderte exit. Nå frykter Oslo Ap «stygg, åpen konflikt» og kamp mellom vennenettverk

Tre fremhevet som mulige arvtakere

Da Støre skulle danne regjering i fjor høst, ble det spekulert i om Johansen skulle bli statsråd.

Den gang tok Avisa Oslo en runde internt i Ap om hvem som potensielt kunne ta over for Johansen.

Arbeid-, integrering og sosiale tjenester-byråd Rina Mariann Hansen (44) og nærings- og eierskapsbyråd Victoria Marie Evensen (42) ble nevnt av mange. Andre framhevet også helsebyråd Robert Steen (60), som var svært sentral i Oslo kommunes koronahåndtering.

Gitt at Johansen ikke tar gjenvalg, kan en Johansen-arvtaker fort bli utfordret av Høyres Eirik Lae Solberg. Solberg, som også var byrådslederkandidat i 2019, ble innstilt som leder av Oslo Høyres nominasjonskomité før sommeren.