Tidlig på kvelden nyttårsaften pågrep politiet en gutt i slutten av tenårene for ulovlig oppskyting av fyrverkeri i Sofienbergparken. Det føyer seg inn i et mønster av flere slike hendelser de siste dagene. Bare i dag har det vært tre andre tilfeller, på Ellingsrudåsen og Furuset T-banestasjoner.

Tidligere i uka har det også blitt skutt opp fyrverkeri inne på Bøler senter, og på Trosterud T-banestasjon. På Olaf Ryes plass skjøt ungdommer fyrverkeri mot et fyrverkeriutsalg. Dét kunne blitt livsfarlig.

Innsatsleder Bakke-Henden betegner det som en urovekkende trend.

– De tre siste kveldene har politiet hatt en stor mengde oppdrag som gjelder fyrverkeri og ungdom. Det er ikke bare ungdommers bruk, men det er farlig bruk. Det har vært kastet mot biler, inn i hus og på T-banen. Dette er noe vi har vært nødt til å prioritere, sier han til Avisa Oslo.

Ungdomsgjengen i Sofienbergparken i kveld var ikke fornøyde med at politiet blandet seg inn i ulovlighetene.

– I kveld fikk vi flere meldinger i løpet av kvelden om skyting av fyrverkeri i Sofienbergparken, og flere patruljer måtte bistå. En patrulje måtte også løpe etter en person som hadde skutt opp fyrverkeri ulovlig. Etter at vi fikk kontroll på ham sto resten av gjengen i sterk opposisjon til politiet, sier innsatslederen.

Politiet er lite fornøyd med ungdommenes oppførsel.

– Det er ikke greit, og vi måtte ha ytterligere forsterkninger. Det ble ropt skjellsord fra mindreårige barn, og vi måtte ringe foreldrene for å få dem til å hente barna. Deretter kom det ytterligere en gjeng, som vi ba om å holde seg unna. Men de etterkom ikke påleggene, og det endte med at en av dem ble innbragt til arresten.

– Er det blitt skutt mot personer?

– Det er uvettig bruk av fyrverkeri jevnlig, sier Bakke-Henden.