Krimvaktleder Kjersti Myhre forteller til Avisa Oslo torsdag morgen at det ikke er ytterligere oppdateringer i saken.

– Vi har gått ut med at vi har informasjon som tyder på at dette er en ulykke, men utover det er det ingen endring i saken, sier hun.

Til Avisa Oslo fortalte Myhre natt til torsdag at de ikke jaktet konkrete gjerningspersoner på det tidspunktet. Hun la til at politiet etterforsket bredt, men at den sterkeste hypotesen er at det kan ha vært en ulykke.

Den unge mannen som ble funnet skadet på Trosterudklubben onsdag kveld ble fraktet til sykehus med alvorlige, men ikke kritiske, skader. Torsdag morgen skal det ikke være noen endring i statusen til den skadde.

– Han er ennå ikke avhørt, forteller Myhre til TV 2.

Etterforsket som drapsforsøk

Det var onsdag kveld at politiet meldte at en person var funnet med skuddskader ved Trosterudklubben i bydel Alna.

Politiet meldte først at de lette etter en eller flere gjerningspersoner, og at de etterforsket saken som drapsforsøk.

Kort tid før midnatt opplyste krimvaktleder Kjersti Myhre til Avisa Oslo:

– Vi har fått ny informasjon som underbygger at hendelsen kan ha vært en ulykke. Det er en av hovedhypotesene. Vi jakter ikke etter konkretiserte gjerningspersoner på nåværende tidspunkt.

Myhre la til at politiet etterforsker bredt, men at den sterkeste hypotesen er at det kan ha vært en ulykke.

Hun ønsket ikke å kommentere konkret hva som har gjort at politiet endret hovedhypotese, men sier at tekniske funn underbygger hypotesen om en ulykke.

Alvorlig, men ikke kritisk

– Mannen som ble skutt er alvorlig, men ikke kritisk skadd, og er nå på vei til sykehus, sa Gjermund Stokkli, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Avisa Oslo etter utrykningen.

– Vi fant vedkommende ved Trosterud fritidsklubb. Det er nok ikke åstedet, men det har skjedd i nærheten, fortsatte han.

Politiet fikk melding om hendelsen via AMK cirka klokken 18.30 onsdag kveld. De er på Trosterud med flere bevæpnede patruljer og helikopter.

Det er uklart hva som er foranledningen til hendelsen, men naboer som Avisa Oslo har snakket med kan fortelle om høylytt krangling i forkant, mellom det de oppfattet som flere unge personer.

Onsdag kveld sa krimvaktlederen til TV 2 at politiet etterforsket hendelsen som et drapsforsøk. Dette har de altså gått bort fra nå.

Kjørt til sykehus

Nicolai Backe-Henden, politiets innsatsleder, opplyste på stedet at det er ikke er funnet noe skytevåpen.

Han kan videre fortelle at fornærmede er en ung mann, som mottar behandling på sykehus onsdag kveld. Politiet vil ikke gå nærmere inn på alderen hans, eller hvor mange ganger han skal ha blitt skutt.

Den unge mannen var ved bevissthet da han ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

– Han skal ha kommet seg til fritidsklubben etter hendelsen, og de ansatte skal deretter ha ringt politiet, sier Backe-Henden.

Fritidsklubben var åpen og i drift da den skadde mannen oppsøkte klubben. Per nå er ikke politiet kjent med om han har noen tilknytning til fritidsklubben.

Avisa Oslo har vært i kontakt med ledelsen ved Trosterudklubben, men de ønsker foreløpig ikke å kommentere saken og henviser til politiet.

Like før klokken 21 onsdag kveld er ansatte på klubben i samtale med politiet inne i lokalene, forteller Avisa Oslos reporter på stedet.

– Ingen fare for tredjepart

Åstedet skal være et par hundre meter fra fritidsklubben, opplyste operasjonsleder Gjermund Stokkli onsdag kveld. Politiet på stedet er tilbakeholdne med å kommentere detaljer rundt det.

– Vi har ikke helt oversikt, så det vil jeg ikke uttale meg om nå. Vi holder kortene litt tette til brystet til vi har fått oversikt, sier Backe-Henden til Avisa Oslo like etter klokken 20.00.

Politiet jobbet med kriminalteknisk arbeid og avhør av vitner onsdag kveld.

– Vi har noen vi skal snakke med. Hvorvidt de har sett eller hørt noe vet vi ikke, men noen har informasjon, sier Backe-Henden.

– Per nå er det ingen fare for tredjepart. Vi håper vi finner ut av dette for å roe ned for de som bor her, la han til.