En person ble skutt på Tøyen torg lørdag kveld.

Personen som er skutt er alvorlig skadet og får nå behandling på Ullevål sykehus.

Politiet rykket til stedet med flere patruljer.

Like før 22.20 melder politiet at de har bedre oversikt over hendelsen:

– Ingen andre personer er funnet skadet i området. Vi søker en gjerningsperson som har løpt fra stedet, men utelukker ikke flere mistenkte. Åstedet er sperret av og vi avhører vitner på stedet.

Rundt klokken 00.30 sier operasjonsleder Vidar Pedersen til Avisa Oslo at ingen er pågrepet i saken.

– Vi jobber fortsatt med saken i flere spor. Det jobbes på stedet og etterforskningsmessig. Dette er en alvorlig sak, og vi kommer til å jobbe med den utover natten.

Skutt i overkroppen

Klokka 21.52 skriver de i en oppdatering at de fortsatt søker etter ytterligere en person som kan være skadet, men dette viste seg senere ikke å stemme.

– Det ble meldt om smell og vi rykker ut til stedet. Det ble lokalisert en skadd person utenfor Rema 1000, som blir kjørt til Ullevål sykehus, sier innsatsleder på stedet, Steinar Bjerke.

Mannen er skutt i overkroppen med et håndvåpen og Bjerke forteller at det er snakk om en ung mann.

– Vi har sikret en del vitner på stedet og prøver å finne ut nøyaktig hvor på Tøyen torg dette faktisk har skjedd. Interessert i å få kontakt med flere som har sett eller hørt det som skjedde.

Vet ikke hvor mange skudd som er avfyrt

Per nå har ikke politiet konkrete navn å gå etter hva gjelder gjerningsmannen og hvor mange som er involvert i skytingen. Det har vært konflikter i området i det siste, men det er ikke kjent om det har noen tilknytning til skytingen.

Det er foreløpig ukjent om offeret er kjent for politiet fra før, og politiet vet heller ikke hvor mange skudd som ble avfyrt.

– Vi ser svært alvorlig på at dette skjedde her på en lørdag kveld med masse folk ute ved torget, påpeker han.

Avisa Oslos politiske redaktør, Eirik Mosveen havnet midt i den alvorlige hendelsen sammen med sin mor:

– Jeg ser en person komme løpende ut fra restauranten, som stopper rett foran oss. Der drar han opp noe som ligner på et skytevåpen. Vi hørte flere skudd, forteller han blant annet.

– Surrealistisk

En gjest på en av Tøyen torgs barer satt ute da det smalt. Vitnet ønsker å være anonym.

– I løpet av bare sekunder skjedde det veldig mye. Jeg ser seks til ti personer, og plutselig går temperamentet opp til en veldig aggressiv samtale.

Bare sekunder senere kommer det et smell, ifølge vitnet.

– Folk løper, og jeg trekker inn i baren. Tre minutter etterpå går jeg ut igjen for å se, og da er ingen her, sier han.

AOs reportere på stedet kan forteller at naboer, ungdommer og foreldrene som er ute ved steder, tydelig er opprørt.

Sirkulering av våpen

Avisa Oslo er kjent med at det har vært flere konflikter i området. Senest torsdag kveld ble sju unge menn pågrepet etter funn av skytevåpen og kniver på Grønland.

Fredag ble en av dem, en 18-åring, fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Retten valgte å løslate ham, får AO opplyst.

– Sju personer er pågrepet og siktet, det er tale om unge menn, sier politiadvokat Vilde Rieber-Mohn til AO. Det er ikke kjent om politiet har anket kjennelsen.

De seks andre som ble pågrepet, er løslatt.