Politiet er i Karl Johans gate med flere enheter fredag kveld, etter at en ung mann er blitt skadet med det som beskrives som en «skarp gjenstand».

– Vi søker etter mistenkte i sentrum, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter klokken 18.15.

Slagsmål i forkant

Den skadde er tatt hånd om av ambulansepersonell. Han beskrives som lettere skadet og er kjørt til legevakta, opplyser politiet, som jobber på stedet med å få avhørt vitner.

Et vitne som Avisa Oslo har snakket med, forteller at flere unge menn løp ned Karl Johans gate med en machete.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.03. Ifølge André Kråkenes, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, skal det ha vært et slagsmål ute på gata i forkant.

– Vedkommende som er skadet, skal ha løpt inn på en butikk like ved. Da har tre personer – unge menn, er det sagt – løpt inn etter ham. Så har det vært en hendelse der inne der han ble skadet med en skarp gjenstand, sier Kråkenes til Avisa Oslo.

Ane Hermansson og Ingeborg Tretteberg var på jobb da de fikk med seg at noe foregikk i nabobutikken. De skjønte raskt at en person var skadet og at politiet lette etter gjerningspersonene, forteller de til Avisa Oslo.

– Det er ekkelt å vite at noe sånt har skjedd rett ved siden av, men vi fikk beskjed om at det ikke var tilfeldig vold. Det beroliger litt, sier Hermansson og Tretteberg.

Saken fortsetter under bildet.


Løp fra stedet

To eller tre personer som beskrives som mørkkledde skal ha løpt fra stedet etter hendelsen. Fredag kveld leter ennå politiet etter dem.

– Det er litt sprikende opplysninger om hvor de har løpt, men vi søker over alt i sentrum, sier Kråkenes.

Operasjonslederen vet foreløpig ikke hva slags skarp gjenstand som er brukt for å påføre fornærmede skader.

– Vi har ikke funnet noen gjenstand på stedet, så det kan jeg ikke svare på, sier Kråkenes.

Han kan imidlertid bekrefte at også de har fått vitneopplysninger om at mennene skal ha vært i besittelse av en machete.

Sikret video

Arve Røtterud, politiets innsatsleder på stedet, forteller at fornærmede lå inne i Nike-butikken i Karl Johans gate da de kom til stedet.

– Det viser seg at det har vært et større slagsmål på utsiden, der fornærmede har trukket inn i butikken og flere har fulgt etter ham. Helt nøyaktig hvor ting har skjedd, jobber vi nå med å få klarhet i, sier Røtterud.

Saken fortsetter under bildet.

Han opplyser videre at politiet har sikret en video som viser deler av hendelsen.

– Vi jobber med å få identifisert de som er på videoen. Vi leter etter tre menn med lys hudfarge som settes i sammenheng med hendelsen, sier Røtterud.

Politiet har foreløpig fått opplysninger om at mennene har vært inne i en annen butikk, før de løp i retning Youngstorget.

– Det virker som at det har vært mange personer til stede under slagsmålet. Det er ikke klart for oss hvor knivstikkingen skal ha skjedd.

Politiet jobber nå med å sikre ytterligere videoovervåkning som kan vise hendelsen. Personell fra kriminalvakta er også på stedet for å gjøre sine undersøkelser, i tillegg til at patruljer søker etter gjerningspersonene.

– Vi har mange ressurser på oppdraget, oppsummerer Røtterud.