(NIDAROS): Politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt sier torsdag formiddag til Nidaros at politiet har mottatt mange tips i saken, etter at drapsdømte Stig Millehaugen rømte fra Trondheim fengsel torsdag.

Etterforskningen så langt i saken, tyder på at Millehaugen har reist med et fly fra Værnes lufthavn til Gardemoen i 12-tiden onsdag formiddag. Han har så tatt flytoget videre til Oslo sentralstasjon.

– Hva vet dere om hendelsesforløpet før han havnet på Værnes?

– Vi vet at han hadde permisjon fra 09.00 og har tatt flyet fra Værnes cirka i 12-tida. Så han har dratt rimelig raskt til flyplassen, svarer Bøklepp.

– Har han fått hjelp av noen? Kan han ha booka billetter selv?

– Det er en hypotese vi må etterforske, om han har fått bistand av andre.

Aksjonerte på Vinterbro

Natt til torsdag aksjonerte politiet på en adresse på Vinterbro i Nordre Follo kommune, i forbindelse med søket etter Millehaugen. Søket ga ingen funn.

– Har det vært andre aksjoner enn den på Vinterbro?

– De konkrete etterforskningsskrittene kan jeg ikke kommentere. Det vi gjør er å undersøke steder vi tenker han kan ha vært, og tar kontakt med personer vi mener han kjenner. Det kan være bekjente, familie og folk han har vært involvert med tidligere.

Bøklepp vil ikke svare konkret på spørsmål om Millehaugen kan ha hatt hjelpere i Trondheim, men viser til at de etterforsker om han har fått bistand av andre.

– Kan han ha reist til utlandet?

– Ja, det kan han også. VI har kontakt med grensa og samarbeider med tollvesenet. Han er internasjonalt etterlyst, og kan ha rukket å komme seg til utlandet. Men jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å finne ham.

Bøklepp sier til Nidaros at politiet oppfordrer publikum til å ta kontakt om noen ser Stig Millehaugen.

– Han er betrakta som farlig ut fra straffehistorikken vi har på ham fra før. Ta derfor kontakt med oss, og unngå å håndtere situasjonen på egen hånd. Samtidig antar vi at han ikke er farlig for publikum generelt, sier hun.

Reiste fra Værnes

Det var i en pressemelding, at politiet fortalte at etterforskningen så langt i saken, tyder på at Millehaugen har reist med et fly fra Værnes lufthavn til Gardemoen i 12-tiden onsdag formiddag. Han har så tatt flytoget videre til Oslo sentralstasjon.

– Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Til VG sier kommunikasjonsdirektør Ida Marie Fottland i Flytoget at de ikke har fått meldinger fra deres ansatte som har sett ham på toget.

– Men det betyr ikke nødvendigvis at han ikke har reist, sier hun til avisen.

Politiet bekrefter også at en politiaksjon i Viken er knyttet til etterforskningen. Det fantes opplysninger som ga grunn til å tro at han kunne oppholde seg der. Derfor var det store politistyrker til stede i strøket torsdag morgen, skriver NTB.

VG meldte først om aksjonen, i Vinterbro i Nordre Follo kommune, og har også snakket med en person i området som fikk politiet på døra. Aksjonen pågikk gjennom natta, skriver Østlandets Blad.

Overfor Dagbladet bekreftet operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt at det dreide seg om et søk etter Stig Millehaugen.

– Vi fikk en anmodning fra Trøndelag politidistrikt om å sjekke ut en adresse, men det ble ikke gjort noe funn.

Operasjonslederen sier samtidig at de ikke har fått beskjed om å lete etter Millehaugen på andre adresser.

Etterlyst internasjonalt

53 år gamle Millehaugen har sittet i Trondheim fengsel siden han ble dømt til 21 års fengsel med ti års minstetid i 2012. Han har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv i fengsel og har blant annet to drapsdommer bak seg, skriver NTB.

Onsdag var han på permisjon mellom 9.00 og 15.00, men møtte ikke opp som avtalt etterpå. Millehaugen er nå etterlyst internasjonalt. Tidligere har han hatt fem permisjoner fra fengselet uten at det har oppstått problemer.