I bystyret onsdag 19. april ble det avgjort av festivalen ikke flyttes.

Nedre Foss park har alltid vært et grønt og sjelfullt område for oss som bor på Grünerløkka. Bymiljøetaten har skapt en urban, mangfoldig og grønn lunge som vi alle er stolte av og bruker hele året. Derfor undrer jeg meg over at Bymiljøetaten skal ta parkområdet 15 år tilbake i tid med forfall, bråk og engstelighet.

I slutten av april arrangeres Hardstyle DNA i Nedre Foss park. Omtrent 4000 mennesker skal samles i parken i to dager. Arrangøren har tidligere uttalt at det skal buldres og bråkes med de beste lydsystemene og pyroeffekter.

Umulig å ikke bli forstyrret, selv med lukka vinduer

Jeg er selv aktiv musikkartist og glad i ulike sjangre og kulturuttrykk. Den hardere musikkstilen som arrangøren reklamerer for, er ikke meg imot. Men som nærmeste nabo, musiker, tidligere lydteknikker og småbarnspappa reagerer jeg derimot sterkt på at Bymiljøetaten har valgt å tillate det høye støynivået som arrangøren lover.

Forrige gang Oslo kommune ga tillatelse til festivalen Vulkan Open Air på Nedre Foss park tok jeg selv desibel-målinger fra leiligheten vår, som kun har vinduer mot parken. Lydnivået hadde et gjennomsnitt på 95 dB, men betydelig høyere utover kvelden. Et så høyt lydnivå regnes som skadelig over tid på enhver arbeidsplass. Vi hadde det på vår balkong gjennom hele langhelgen.

Med slike db-nivåer er det nærmest umulig å ikke bli forstyrret, selv med lukka vinduer. Skal du se på TV må du ta på hodetelefoner på et ganske høyt nivå, for å overdøve lydnivået utenfor. Vi har to små barn på 4 og 8 år, og under Vulcan Open Air i fjor var det ganske utfordrende for dem å sove under slike forhold.

Innafor at barn må sove med hørselsvern?

Jeg kan ikke skjønne at ansvarlig byråd, Sirin Stav, tillater slike arrangementer Nedre Foss park. Naboer og næringsliv i nærområdet har prøvd å belyse saken i media. Mange av byens politikere er svært skeptiske og mener slike festivaler bør flyttes til mer egnede områder.

Byråd Sirin Stav smykker seg med at hun er ombud for barns og nærmiljøets beste i sine sosiale mediekanaler. Men hvordan hun styrer byen og gir tillatelser til festivaler med helseskadelige lydnivåer, viser det motsatte. Kjære byråd Stav. Gjør som bystyret sier. Ikke tillat festivaler i Nedre Foss park. Eller tenker du det er innafor at barna våre må sove med hørselsvern i sine egne hjem?

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Det er ikke lett å være gammel» Det er søren ikke lett å være ung heller

Les også

Nye Skøyen: Vi trenger ikke en polert by

Les også

Å kjøpe voksenbillett svir i lommeboken