Det opplyser byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

«Det er for tidlig å si når ordningen med gratis billetter for barn er på plass. Oslo kommune kan ikke gjøre endringer i pris og billetter uten enighet med Viken. Oslo vil ha samtaler med Viken før sommerferien», lyder svaret Avisa Oslo har mottatt.

Tiltaket ble vedtatt under forrige ukes behandling av revidert budsjett i bystyret, og ble foreslått av Høyre, Folkets Parti, Venstre, Rødt og Frp. Støtte fra KrF og Sp betydde flertall i bystyret for ordningen som skal vare ut året.

Nestleder i Venstres bystyregruppe Marit Vea er utålmodig etter å få ordningen på plass.

– Mitt poeng er at det er viktig at dette innføres ganske umiddelbart, fordi det er nettopp nå i sommerferien at folk i Oslo virkelig kan ha glede av dette tiltaket. Det er nå det er høysesong for å ha med seg mange barn på kryss og tvers av byen, og dette vil bidra til å gjøre kollektivreisene mye billigere for folk. Forhåpentligvis kan det bidra til at flere kan ta byen vår i bruk nå i sommer, uttaler hun til Avisa Oslo.

Vea kjenner til at enighet med Viken trengs for å få grepet på plass. Hun mener imidlertid det bør være mulig å få til dette innen kort tid.

– Om byrådet får på plass dette før sommeren er jeg fornøyd. Om det haler ut i tid, er jeg veldig misfornøyd, sier Marit Vea.

Avisa Oslo har tatt kontakt med Vikens fylkesråd for samferdsel Olav Skinnes (Sp) angående den aktuelle saken. Han svarer at Oslo og Viken skal ha samtaler om ordningen. Ordningen kommer i tillegg til at det allerede er gratis for inntil fire barn per voksen å ta kollektivtransport i Oslo i helgen.