– Det er ikke overraskende at han skriver noe så uhøflig. Eirik Mosveen har vært uhøflig mot meg mange ganger før, sier Christian Tybring-Gjedde til Avisa Oslo.

Bakgrunnen er en kommentar skrevet av Avisa Oslos politiske redaktør. Den tar for seg Donald Trump-tilhengeres storming av Kongressen onsdag kveld norsk tid, og støtten Tybring-Gjedde tidligere har vist til den avtroppende amerikanske presidenten.

Frp-politikeren, som er andre nestleder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, nominerte i sin tid Trump til Nobels fredspris.

Dette har fått Mosveen til å mistenke at Tybring-Gjedde sto «svært, svært langt bak i køen da Vårherre delte ut skamvettets nådegave».

Les også

«Et fascistisk kuppforsøk – av Trump og hans pøbler»

– Useriøs journalist

Avisa Oslos politiske redaktør refser også Tybring-Gjedde for å ha vist støtte til en mann «som systematisk skjeller ut sine vestlige allierte statsledere, og vil skrote NATO, men som hyller Vladimir Putin, Kim Jong-un og andre despoter».

Deretter avslutter Mosveen med å vise til den pågående opprydningen til Frp-ledelsen i Oslo Frp:

«Siv Jensens parti har nå fått en enestående sjanse til å vise at Frp står fjellstøtt midt i den norske demokratiske historien, også i Oslo. Det krever at Christian Tybring-Gjeddes dager som stortingsrepresentant bør være talte etter valget mandag 13. september».

Da Avisa Oslo ringer opp Tybring-Gjedde sent onsdag kveld, beskriver stortingsrepresentanten fra Oslo utsagnet som for useriøst til å kommentere.

– Han er en useriøs journalist, som lager dårlig reklame for avisa, sier Frp-politikeren.

Ketil Solvik-Olsen, fungerende leder i Oslo Frp, skriver i en tekstmelding til Avisa Oslo at han ikke har noen kommentar til saken.

Krass kritikk mot Trump

På spørsmål om hva han mener om stormingen av Kongressen, tar Christian Tybring-Gjedde tydelig avstand fra både Trump og tilhengerne hans.

– Det er en skremmende utvikling og et angrep på demokratiet. Måten Trump har hisset opp massene på er helt uhørt, sier den Oslo-innvalgte Frp-politikeren.

– Han bør innse at slaget er tapt og forsvinne fra amerikansk politikk, sier Christian Tybring-Gjedde avslutningsvis.