Gå til sidens hovedinnhold

TV 2: Brynseng-siktet er tidligere dømt for vold – urinerte på voldsoffer

Mannen i 20-årene er nå siktet for drapsforsøk, men er tidligere domfelt for flere forhold, blant annet en grov voldssak hvor han urinerte på et voldsoffer, melder TV 2.

På onsdag kommer mannen til å bli framstilt for varetektsfengsling med fulle restriksjoner. Han vil samtykke til fengsling, har hans forsvarer opplyst. I avhør har den siktede mannen erkjent de faktiske forhold, men ikke erkjent straffskyld for drapsforsøk.

I 2018 ble mannen dømt til ett år og åtte måneder i fengsel. Da var han, sammen med to andre, tiltalt grov vold mot to menn i Oslo, melder TV 2.

Les også

Siktet for drapsforsøk på Brynseng: Tilknyttet et kriminelt miljø

Urinerte på voldsoffer

I den saken ble det ene offeret dyttet i bakken og deretter blitt sparket og slått gjentatte ganger med en stein. Etter dette ble han urinert på av mannen som nå er siktet for Brynseng-skytingen.

I tillegg stakk han en pistol i munnen på offeret.

Utsatt for knivstikking

VG har også omtalt tidligere dommer mot mannen. Avisen melder at mannen ble løslatt fra soning i vår etter å ha blitt dømt for vold mot en politimann og for å ha båret pistol på offentlig sted i november i fjor.

Mannen har også blitt utsatt for knivstikking i Oslo sentrum i fjor. En mann i 20-årene ble dømt for forholdet i juni i år.

Forsvareren til den nå drapsforsøk-siktede mannen sier til avisen at han er kjent med klientens tidligere forhold, men ønsker ikke å kommentere dette nå.

VG viser til flere tidligere dommer da mannen var mindreårig som førte til samfunnsstraff.

Les også

På to uker har fem personer blitt skutt i Oslo: – Vi forstår at det skaper uro

Les også

Var vitne til skytingen: – Han satt på benken her. Så ble han skutt

Kommentarer til denne saken