Oslo-politiet så seg onsdag morgen nødt til å skyte en mann i beinet etter at han oppførte seg truende mot flere bilister på E18 ved Bygdøylokket.

Han gikk i veibanen på E18 og var bevæpnet med kniv. Flere bilister stoppet opp for ikke å kjøre på ham. Mannen truet anslagsvis tre-fire bilister før politiet skjøt han i beinet, med ett skudd.

Mannen er kjørt til sykehus, men betegnes ikke som alvorlig skadet. Hendelsen er meldt inn til Spesialenheten for politisaker. Ingen andre personer er skadet.

– Hvorfor han var der, er det nok bare han som kan svare på. Han er ikke avhørt ennå, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til Avisa Oslo klokken 07.30 onsdag morgen.

– Hvorfor så man seg nødt til å skyte ham?

– De taktiske vurderingene skal ikke jeg mene noe om.

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 05.20, men meldte ikke om hendelsen på Twitter eller i kommunikasjonsverktøyet med mediene før 06.48.

Det har vært lange køer på E18 i forbindelse med politiets arbeid på åstedet. Klokken 07.30 kan Avisa Oslos reporter melde om at politiet fjerner sperrebåndene, og at trafikken nå siger forbi innover mot Oslo.