Gå til sidens hovedinnhold

Trosser pandemien: Åpner utested på 3000 kvadratmeter

Ikke alle i serveringsbransjen lar seg skremme av pandemi, konkursfrykt og restriksjoner: I mars åpner et rekordstort utested i den historiske Telegrafbygningen i sentrum.

– Nå gleder vi oss til dette året, forteller piloten for storsatsingen, Morten Guldvik.

1. mars åpner han dørene til Telegrafen i Kongens gate – midt i Oslo sentrum. Med nesten hele første etasje i det historiske bygget til disposisjon og intet mindre enn syv arrangementslokaler, fem barer og tre spillsoner, satser de høyt.

Telegrafbygningen er nærmest som et monument i bybildet å regne. Bygget er tegnet av de anerkjente arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson for Telegrafverket, og sto ferdig i 1924. Nesten hundre år senere, satser et utelivskonsern stort i det staselige bygget.

Ingen brask og bram

Bak prosjektet står Skagstindgruppen, som eier flere utesteder i Oslo. Daglig leder legger ikke skjul på at 2020 har vært et beintøft år.

– Vi er jo en bransje som særlig i Oslo er hardt ramma, sier Morten Guldvik.

Nå har han troa på lysere tider, med vaksinering og etter hvert lettelser i restriksjonene. Samtidig er han forberedt på at ting ikke går rett tilbake til normalen.

– Det er synd at man ikke kan åpne med brask og bram og kjempefest slik man vanligvis ville gjort, men sånn er det for alle nå, sier han og tilføyer:

– Vi er selvfølgelig avhengig av at skjenkestoppen oppheves, men vi er litt pragmatiske rundt dette. Vi satser på en rolig åpning nå i mars, også får vi heller ta det igjen med en stor fest senere!

For det skal bli plass til de store festene i Telegrafen. De vel 3200 kvadratmeterne kan romme inntil 1000 mennesker.

Les også

Hundrevis av ansatte i utelivet er fortsatt permittert: – Vi har blødd mye

Tusenvis av søkere

Arbeidet med lokalet er straks ferdig. Det har gått raskt fremover siden Skagstindgruppen skrev under leiekontrakten i september. Guldvik kan fortelle at de nå kun mangler innredning og ansatte. Her har responsen fra oslofolk vært enorm:

– Vi har fått inn flere tusen søkere, forteller Guldvik begeistret.

Ikke bare mener han at dette tyder på at Skagstindgruppen presenterer noe unikt og interessant med Telegrafen – han peker også på at responsen lover godt for bransjen.

– Vi har jo fryktet for kompetanseflukt fra serveringsstedene slik som situasjonen har vært i vinter.

– Da er det beroligende å se at flinke folk fortsatt vil jobbe i bransjen, fortsetter Guldvik.

Risikabelt å satse nå

Robert Ingvaldsen, Lektor ved Institutt for markedsføring på Handelshøyskolen BI, at det utvilsomt er risikabelt å starte opp nye serveringssteder i disse tider, da bransjen er avhengig av kunder.

Han forstår likevel at Skagstindgruppen tok sjansen:

– Slike lokaliseringer er ikke alltid lett å få hånd på, så da må man satse når man får sjansen, sier han og tilføyer:

– Gitt at stedet har mulighet til å overleve en stund, så vet vi jo at samfunnet vil åpne opp igjen, vi vet bare ikke når.

På spørsmålet om han tror Oslo er mettet på serveringssteder, sier Ingvaldsen at det alltid er plass i hovedstaden til attraktive konsepter.

– Men om dette konseptet blir attraktivt, det vet en først når kundene har gitt sin dom.

Les også

Innså at de ikke klarer å betale leia. Da tok restauranten grep: – Vanskelig å be om penger

Kommentarer til denne saken