Gå til sidens hovedinnhold

Tror ikke på gjenåpning til 17. mai

Byrådslederen er forsiktig optimistisk for gjenåpning i lys av nedadgående smittetall i Oslo, men varsler at nasjonaldagen trolig blir som i 2020.

– Den kommer nok for tidlig til at det blir en vanlig 17. mai. Den kommer nok til å ligne mer på den i fjor, enn tidligere år, svarer Raymond Johansen i et intervju med VG.

Før påsken gikk R-tallet i Oslo ned til 0,7. Det gjør byrådslederen optimistisk med tanke på gjenåpning hvis trenden fortsetter. Han advarer likevel mot at vi må la oss lure av synkende tall i påsken da helligdagene kan gi lavere smittetall og et falskt bilde av situasjonen.

Samtidig melder han at mye tyder på at kommunen er på god vei mot å kunne åpne opp igjen. Han vil ikke svare konkret på hva som er lav nok smitteutvikling til at det kan skje.

Men det er en mulighet for at besøksrestriksjonene på maks to besøkende kan ha fått lettelser innen nasjonaldagen.

– Det må vi håpe på. Men er det noe det siste året har lært meg, så er at du tror at du har hatt kontroll, men så har det gått den gærne veien, sier Johansen til avisen.

Søndag kveld varsler også helseminister Bent Høie (H) at de nasjonale tiltakene, som skulle vare til 12. april, er forlenget til 14. april. Det melder NRK.

Les også

Barnetoget i Oslo avlyses – blir en annerledes 17. maifeiring

Kommentarer til denne saken