To personer ble drept, 21 er skadd, derav ti alvorlig, etter skytingen ved utestedene London og Per på hjørnet på C.J. Hambros plass i Oslo sentrum natt til lørdag. Ifølge politiet er ingen av de skaddes tilstand livstruende.

– Jeg er dypt rystet og sjokkert over skytingen i Oslo sentrum i natt. Dette er et grusomt angrep på uskyldige mennesker uansett motiv, og jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de som er blitt rammet og deres pårørende, sier Trettebergstuen (Ap) i en uttalelse til NTB om skytingen.

– Står sammen

– Mange skeive er nå redde, men dere er ikke alene, vi står sammen i dette, legger hun til.

Kultur- og likestillingsministeren er en av mange politikere og kulturprofiler som etter planen skal delta i ettermiddagens Pride-parade.

Stortingspresidenten: – Brutalt og forferdelig

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) kaller nattens angrep i Oslo brutalt og tar samtidig et oppgjør med hatefulle ytringer mot skeive.

– At noe så brutalt og forferdelig kan skje. Mennesker var i byen for å feire mangfold og kjærlighet. Ta vare på hverandre, sier Gharahkhani.

– Forrige lørdag heiste vi Pride-flagget for første gang på Stortinget for å markere mangfold og kjærlighet. Det er jeg stolt av. Jeg ser også gang på gang hva slags hatefulle ytringer som florerer i sosiale medier når vi markerer skeivt mangfold. Det er trist og uakseptabelt, sier han.