Det bekrefter arbeidsgiverorganisasjonen Virke Trening. De representerer over 400 treningssentre i hele Norge.

«Treningssentrene er ikke direkte berørt av de nye smitteverntiltakene. Virke Trening oppfordrer alle treningssentre til å opprettholde de gode smittevernrutinene som er etablert og foretar løpende risikovurderinger», heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Mee Eline Eriksson, bransjeleder i Virke Trening, mener det er svært beleilig at treningssentrene ikke påvirkes i denne omgang.

– Vi er ekstremt glade for det gjennomslaget – og føler at vi endelig er blitt hørt. Denne gangen er vi ikke den bransjen som er blitt berørt først. Det er veldig lite smitte på treningssentrene, og nettopp dette er et bevis på at bransjen har vært svært flinke med å ta smittevern på alvor, forteller hun til Avisa Oslo.

– Kjempestor betydning

Gjennom pandemien har treningssentrene i Oslo blitt tvunget til å holde dørene stengt gjennom lange perioder.

Fra mars 2020 holdt sentrene stengt frem til sommermånedene. Deretter fikk de ha åpne dører i noen måneder, før nye regler ble iverksatt. Fra november 2020 til mai 2021 fikk man ikke lov til å trene på sentrene med enkelte unntak ved fremvisning av legeerklæring.

– Treningssentrene har lagt ned en enorm innsats, mye ressurser og store investeringer i smitteverntiltak. Derfor føles dette som et gjennomslag. Så skal vi nå fortsette med å jobbe for å bidra med å holde smitten nede. Det har kjempestor betydning for bransjen vår at vi fortsatt får holde åpent, forteller Eriksson.

De nye tiltakene trer i kraft fra og med midnatt 2. desember 2021 og varer i 14 dager. Deretter er det ventet en ny vurdering.

Les også

Gym-eieren som aldri gir seg: – Noe sa pling i topplokket første gang jeg så en bodybuilder