Gå til sidens hovedinnhold

Trener sammen i Oslo – kåret til «verdens nest best trente» lag

Utøverne fra CrossFit Oslo sto for en bragd i den gjeve turneringen i USA.

– Det er helt fantastisk. Det er rart å ende på pallen ved siden av andre utøvere som man har sett opp til lenge. Jeg har ikke klart å la det synke inne helt ennå, sier Marius Tinglum Pettersen på telefon fra Wisconsin til Avisa Oslo.

Søndag endte 27-åringen, sammen med lagkameratene Lena Richter, Ingrid Hodnemyr og Eivind Dahl Ringard, med sølvmedaljen i CrossFit Games. Til daglig trener kvartetten på CrossFit Oslo i Nydalen.

Turneringen blir regnet som et verdensmesterskap og ble arrangert i delstaten Wisconsin i USA. Arrangøren proklamerer at de kårer «verdens best trente menneske». Gjengen fra Oslo-senteret deltok i lagkonkurransen.

Det er utrolig stort å få 2. plass i en så anerkjent konkurranse. Det ble ganske jevnt på slutten, men vi måtte bare være så gode som vi kunne være. Vi jobber utrolig hardt for denne idretten, og det er så deilig når vi endelig får litt uttelling for alt det vi har lagt ned, forteller Richter.

Les også

Tre supermosjonister avslører: Her er Oslos beste løpeturer

Lang prosess

Crossfit er en treningsform som består av en rekke elementer innenfor høyintensiv trening. Utøverne konkurrerte i ulike konkurranser som vektløfting, spensttrening, løping og trening med egen kroppsvekt.

– Det var konkurranser over fire dager. Jeg kjenner det i armer, rygg og lår. Alt er ganske kjørt nå, sier Pettersen lattermildt.

Allerede i mars startet kvalifiseringsprosessen. De kjempet seg gjennom en innledende runde, kvartfinale og semifinale – før de som ett av fem lag fikk en billett til USA.

Det var imidlertid langt fra sikkert at de fire skulle få delta. Først da utøverne fikk reise med spesialtillatelse fra Norges idrettsforbund (NIF) kunne de sette kursen over Atlanterhavet.

– Vi fikk unntaket for å dra ikke lenge før turneringen. Alt har vært veldig fjernt egentlig, men det føltes veldig bra å endelig kunne reise. Det var mange tilfeldigheter som har gjort at vi har kommet hit, sier han.

Pen pengepott

Nordmennene konkurrerte mot andre lag som satser stort på det som kategoriseres som et uoffisielt VM. Pettersen forteller at laget har lagt ned utallige timer på Nydalen-senteret for å komme i verdenstoppen.

– Vi har trent så mange timer sammen, svettet og slitt for dette her. Vi har hatt en trener som har hjulpet oss veldig mye for å komme hit. Det gjør det ekstra spesielt når man vet hva man har gått gjennom. Det gjør at alle timene med trening er verdt det, sier han.

– Det er andre lag som setter sammen «superlag», der folk flytter til andre steder for å lage et best mulig lag. Jeg har også hørt om utøvere som får betalt. Vi er bare fire gode individuelle utøvere som tilfeldigvis bor og trener sammen i Oslo.

Premiepotten for 2.-plassen lå på småpene 70.000 dollar (615.000 kroner).

– Nå blir det en liten tur til Chicago for å svi av litt penger, før vi drar hjem til Norge i overmorgen, fleiper Pettersen.

PS: Kristin Holte, som også trener ved CrossFit Oslo, endte på 4.-plass i den individuelle konkurransen. Hun har tidligere tatt sølv i samme gren.

Les også

Norges «mest eksklusive» treningssenter ble stengt av politiet – tapte søksmål på alle punkter

Les også

VM-kongen Holund røper sin løpefavoritt i Oslo

Les også

Hallgeir (53) gikk 100.000 skritt på 15 timer: – Skal aldri gjøre det igjen

Kommentarer til denne saken