Det var cirka 15.40 at mannen truet med å bruke en revolver han hadde, utenfor kjøpesenteret. Da trådde fire vektere som er tilknyttet Gunerius til og fikk kontroll over mannen.

– Vekterne fikk raskt kontroll på en person etter at det ble oppdaget en pistol, og holdt ham i sjakk til politiet kom, sier Ådne Mauritzen, kommunikasjonssjef i Avarn Security (tidligere Nokas).

– Nå er det politiet som håndterer saken videre, sier han.

Skadet hånden

Flere av vekterne som var involvert i basketaket ble skadd i hendelsen.

– Tre av vekterne skal innom legevakten, men det ser ikke ut til å være alvorlige skader, sier Mauritzen.

Én av vekterne Avisa Oslo så på kjøpesenteret hadde bandasjert hånden etter slåsskampen.

Klokka 17.31 melder politiet at den mistenkte mannen er 28 år, og at han blir anmeldt for vold mot politimann og vektere. Ifølge politiet er det et gassdrevet våpen. Operasjonsleder André Kråkenes sier det er snakk om et våpen som ser ut som en revolver, men drives av gass. Det kan skyte små kuler, men ikke ordinære revolverkuler.

– Det er ikke noe man kan ha med seg og bruke i det offentlige rom, det er kun til bruk på godkjente steder, sier Kråkenes.

Vet ikke om pistolen var ladd

Politiet meldte klokka 16.07 at de hadde kontroll på mannen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.41.

– Uklart per nå om våpenet er ekte og ladd, skrev politiet.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for slagsmålet.

– Vi har nok med å få denne mannen inn i arresten. Han har satt seg opp såpass kraftig at det er flere tjenestepersoner på ham. Jeg venter på tilbakemelding når de har fått ham inn til sentralarresten, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt.

Det var vektere på stedet som meldte fra til politiet om hendelsen.

– Vekterne som var der, har sagt til politiet at mannen truet med å skyte dem. Etter at vi har fått mannen inn til arresten, må vi få avklart om det er snakk om et ekte våpen eller ikke. Men uansett – å true med et våpen som framstår som ekte, er ille nok, sier Kråkenes.