Politiet i Oslo rykket ut til en adresse ved Lilleborg på Torshov, etter at en nabo meldte fra om husbråk i en leilighet klokka 20.27 tirsdag kveld.

– Når vi ankommer stedet, finner vi tre personer skadd inne i en leilighet. Ut fra opplysninger vi får fra fornærmede, stanser vi to personer et lite stykke unna. Disse er per nå pågrepet og mistenkt for handlingen, sier Sven Christian Lie, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Avisa Oslo.

Politiets innsatsleder på stedet, Tore Barstad, forteller mer om det som møtte politiet på stedet:

– Da vi kom hit fant vi tre stykker i leiligheten med slagskader og mye blod. Det ble funnet mye blod i leiligheten og på dem som krever undersøkelser. Vi kan ikke si noe om hvor alvorlige skadene er ennå, sier Barstad

Utsatt for vold

Ifølge operasjonsleder Lie er de tre personene i 40-, 50- og 60-årene.

– De er utsatt for vold. Det er også funnet ting på åstedet som kan tyde på at det er brukt gjenstander, sier operasjonslederen, som ikke ønsker å svare på spørsmål om hva slags gjenstander det dreier seg om.

Innsatsleder Tore Barstad bekrefter dette, men vil heller ikke si noe mer om våpenet, annet enn at det er et slagvåpen.

Skadeomfanget på de tre personene er foreløpig ukjent, men innsatsleder Barstad opplyser til Avisa Oslos at én person er fraktet til Ullevål i ambulanse, mens de to øvrige personene er fraktet til legevakt.

Alle tre skal være ved bevissthet.

Barstad understreker at politiet tar denne hendelsen på alvor.

– Alle hendelser av denne karakteren blir prioritert hos politiet, spesielt når det er snakk om liv og helse. I utgangspunktet fikk vi melding om husbråk, men når vi åpner døra og finner blodige mennesker, går saken over i en helt annen kategori.

To personer pågrepet

De to pågrepne er begge i 30-årene. De ble pågrepet et lite stykke unna åstedet, etter opplysninger som politiet fikk fra de fornærmede.

– Det var godt med politi da de ble kontrollert, så pågripelsen gikk fredelig for seg, sier Lie.

Foreløpig kan han ikke si noe om eventuelle koblinger mellom de fornærmede og de to pågrepne.

Politiet jobber nå med å sikre åstedet.

– Vi vil iverksette en åstedsgranskning der, og gjennomføre avhør av fornærmede når de er i stand til det. De pågrepne er kjørt i arresten, og vil bli avhørt ved en senere anledning, sier Sven Christian Lie.

Hørte skrik

Avisa Oslo har snakket med to naboer på stedet.

– Vi så full utrykning med skjold og våpen da politiet tok seg inn i leiligheten. Før politiet rykket inn, hørte vi et skrik der inne fra, beskriver en nabo. Så var det flere som ble hjulpet ut av leiligheten med bandasjer og de var blodige.

– Hvordan oppleves det med en slik hendelse nær der dere bor?

– Det er litt ekkelt. Det er ikke så mye slikt her vi legger merke til, men det hender at det er litt spetakkel på kveldstid og at politiet kommer. Vi vet ikke hvor alvorlig de hendelsene er, men dette er jo ikke hyggelig, sier de.

Mens Avisa Oslo intervjuer innsatsleder Barstad, roper en annen nabo fra en balkong at lignende hendelser skjer i området hele tiden, og at politiet burde ha en bil der fast.

– Alle bydeler har sine utfordringer og denne bydelen har sine utfordringer, også i dette området, svarer Barstad til Avisa Oslo om problematikken.

De fleste politipatruljene hadde forlatt stedet like før klokka 22.00 tirsdag kveld, men krimteknikere var igjen på stedet for å saumfare åstedet.