Gå til sidens hovedinnhold

Tre personer tiltalt for Prinsdal-drapet: – Fremstår planlagt

21 år gamle Halil Kara ble skutt i hodet av en maskert mann utenfor Prinsdal Grill for snart ett år siden. Nå er tre menn tiltalt i forbindelse med drapet.

Tre unge menn er tiltalt for drap eller medvirkning til drap etter at Halil Kara (21) ble skutt ved Prinsdal Grill i Oslo i januar i fjor.

I tillegg er to personer tiltalt for bevispåvirkning, skriver TV 2.

Påtalemyndigheten mener at det var en 21 år gammel mann som avfyrte skuddet. Han ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia seks dager etter drapet.

– Erkjent å ha vært på stedet

Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, ønsker ikke å svare på hvordan 21-åringen stiller seg til skyldspørsmålet.

– Min klient har erkjent å ha vært på stedet, og at han er å anse som skytteren, men omstendighetene rundt avfyringen av våpen og hvorfor han var bevæpnet, vil bli viktige bevistemaer i retten, sier Furuholmen.

Halil Kara døde etter å ha blitt skutt i hodet av en maskert gjerningsperson utenfor gatekjøkkenet i Prinsdal. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader.

Saken fortsetter under bildet.


– Fremstår som en aksjon

Statsadvokat Andreas Schei er aktor i saken, men var opptatt i en rettssak da Avisa Oslo forsøkte å få en kommentar fra ham torsdag ettermiddag.

Til TV 2 uttaler han at drapet på Kara fremstår som planlagt, til tross for at påtalemyndigheten ikke har noen klar formening om hva som var foranledningen.

– Vi ser ingen klar foranledning til drapet eller årsak til at han skulle bli skutt. Men måten drapet er gjort på, fremstår planlagt. Det fremstår som en aksjon, sier Schei til kanalen.

Parkerte utenfor

Avisa Oslo har lest tiltalen mot mennene. Her fremkommer det at de skal ha parkert i en bil skrått over veien for Prinsdal Grill like etter klokken 23 drapskvelden. Derfra skal de ha spanet på kundene i restauranten – blant dem Halil Kara.

Drøye 35 minutter senere skal en annen mann ha kommet til stedet og overlevert et skytevåpen til dem.

Da Kara forlot Prinsdal Grill sammen med tre andre personer cirka klokken 23.50, skal den tiltalte 21-åringen ha gått bort til ham og skutt ham én gang i hodet.

Ifølge TV 2 nekter samtlige tiltalte straffskyld. Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken.

Kommentarer til denne saken