– Det er pågrepet tre personer etter hendelsen. Politiet er i en innledende fase av etterforskningen, og jobber med å innhente informasjon gjennom avhør og annen bevissikring, sier Lene Moen, fungerende leder for etterforskningsseksjonen i enhet øst til Avisa Oslo.

Bakgrunn: Rykket ut til masseslagsmål på Manglerud

Etter det Avisa Oslo erfarer, har politiet fått innhentet video fra noen som skal ha filmet i forbindelse med hendelsen. Moen sier at det per nå er for tidlig å gi ytterligere opplysninger i saken.

– De omringet meg som sultne ulver

Politiet rykket mandag ut med voldsom styrke til Emil Korsmos vei på Manglerud da de ble varslet om det som ble omtalt som masseslagsmål med jernstenger. Innsatsen ble trappet ytterligere opp da de fikk beskjed om at macheter kunne være involvert.

På stedet fikk politiet kontroll på én person som ble omtalt som fornærmet. Vedkommende var uskadd, men er preget av situasjonen og det var denne personen som selv ringte inn til politiet og opplyste om at han var blitt angrepet.

– De omringet meg som sultne ulver, beskrev den fornærmede mannen - som helst kun ville omtales ved fornavn Alan - til AO senere på dagen.

Ingen ble skadet i den alvorlige hendelsen, men Alan er opprørt over at noe slikt kan skje i det han ellers beskriver som et fint og rolig nabolag.

Skal ha løpt

En gjeng skal ha løpt fra stedet før politiet ankom stedet.

– Vi har søkt i området etter 6–7 personer som skal ha løpt fra stedet. Vi har kontroll på tre personer, som vi jobber med å få klargjort om de har noe med dette å gjøre, sa innsatsleder på stedet til AO mandag.