Alle de tre nyrekrutteringene kommer fra andre Amedia-aviser.

Sætre har de siste årene vært frontsjef i Drammens Tidende, Røsholt-Hanssen har hatt samme stilling i Sandefjords Blad, mens Bakk Henriksen har vært nyhetsleder i Finnmark Dagblad.

– Jobben i Avisa Oslo er drømmejobben jeg for kort tid siden ikke visste eksisterte.

Det sier Eveline Røsholt-Hanssen. Hun kommer fra jobben som frontsjef i Sandefjords Blad – en stilling hun har hatt de siste tre årene.

– Etter flere år i London er jeg glad i storbylivet. Å kunne få kombinere det sammen med forkjærligheten min for lokalavis blir veldig bra. Det å servere Oslo-borgerne journalistikk som griper direkte inn i hverdagen deres ser jeg fram til, sier hun.

Røsholt-Hanssen har også erfaring fra kk.no, Tønsbergs Blad, Vestviken 24 og Østlands-Posten. Ved siden av jobben som frontsjef i Sandefjords Blad, har hun i tillegg ledet avisas ung-prosjekt der målet har vært å øke antall abonnenter under 40 år.

– Helt siden Amedia startet Nidaros har jeg ønsket å få være med på oppstarten av en avis, noe som må sies å være en sjeldenhet. Jeg gleder meg til å bli en del av en redaksjon hvor alle er nye og brenner for å bygge opp noe bra sammen. I tillegg ser jeg fram til å sitte på desken i en by hvor det skjer mer og tempoet er betraktelig høyere enn i Sandefjord.

– Visste jeg måtte søke

Alexander Sætre har hatt en lynkarriere etter at han kom inn i Drammens Tidende første gang som praktikant januar 2017. I januar 2019 ble han frontsjef, men nå mener han tida er inne for å ta et nytt steg.

– Som osloboer har jeg lenge savnet en slagkraftig lokalavis i byen, og sekundet Avisa Oslo ble lansert, visste jeg at jeg måtte søke. Det blir utrolig gøy å være med på den mest spennende journalistiske satsingen i Norge på mange år. Sammen med et stort team av sultne og dyktige folk skal vi lage avisa Oslo mangler og fortjener, sier han.

Sætre har økonomiutdanning fra BI og en bachelor i journalistikk fra Høyskolen Kristiania i Trondheim. Ved siden av Drammens Tidende, har han også erfaring fra NTB.

Hjem til byen hun elsker

Henriksen startet sin karriere med praksisplass hos Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen.

– Jeg forelsket meg i lokalavisjournalistikk på flekken. Da jeg fikk fortsette i jobben etter praksis, utsatte jeg siste året på studiene med flere år for å få arbeidserfaring, noe jeg aldri har angret på.

Siden den gang har hun jobbet både med et eget magasin jeg startet med en venninne (Gnist), vært en kort periode i E24 og VG, og jobbet med å lage TV hos Mastiff. De siste årene har hun vært journalist, frontsjef og nyhetsleder for iFinnmark.no.

– Tilfeldighetene tok meg langt nord og tilbake til lokalavis, men nå vil jeg hjem til byen jeg elsker. Når jeg da i tillegg får jobbe med tabloid lokalavis-stoff, kunne det faktisk ikke blitt bedre.

Hun har store forventninger til jobben.

– Jeg forventer bra folk, høyt tempo, entusiasme og mye latter. Det skal bli spennende å bryne seg på fronten til AO, og kunne få maks ut av hver sak, slik at folk ser til oss når det har skjedd store ting i hovedstaden. Jeg ser så frem til å møte alle sammen, og sette i gang arbeidet med å forme Oslos beste avis.

Får nøkkelroller

Siden Avisa Oslo ble lansert, har avisen mottatt mer enn 500 henvendelser og over 400 søknader til de utlyste stillingene. Totalt skal det ansettes 35 redaksjonelle medarbeidere.

Ansvarlig redaktør Magne Storedal gleder seg over nyrekrutteringene.

– Vi er svært fornøyde med tre spennende ansettelser. De vil få en nøkkelrolle både når det kommer til å foredle vårt stoff og som vaktsjefer for vår breaking-avdeling på kvelder og i helger, sier Storedal.

Les også

– Hvor vi enn leter etter nyheter, finner vi dem!