Torsdag ettermiddag ble alle tre varetektsfengslet etter det som skal ha vært en alvorlig voldshendelse med flere involverte natt til søndag.

Grov kroppsskade

Politiet pågrep en 23-åring, en 26-åring og en 36-åring etter masseslagsmålet. De siktede skal ha vært på stedet sammen med flere venner eller bekjente. Politiet jobber med å kartlegge disse personene og vil avhøre vitner til episoden.

Alle tre er siktet for grov kroppsskade og må sitte i delvis isolasjon i fengslingsperioden. Samtlige ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett torsdag og varetektsfengslet, to av dem i to uker, mens 26-åringen ble fengslet i fire uker.

– En person ble hentet av ambulanse og kjørt til Oslo legevakt. Han ble senere skrevet ut, sier politiadvokat Johan Ludvig Stang til Avisa Oslo.

Slo mann

To av de siktede har i politiavhør tilstått at de har slått en mann utenfor det aktuelle utestedet natt til søndag.

Den ene, 26-åringen, har dessuten tilstått at han både slo og sparket flere personer utenfor utestedet. Dette forklarer han med selvforsvar.

Politiet har i tillegg siktet mannen for grov befatning med narkotika og har etter voldsepisoden beslaglagt et betydelig narkotikaparti samt et skytevåpen hjemme hos ham.

Mannen skal ha forklart at han kun passet på narkotikapartiet og skytevåpenet for noen andre.

– Beskytte kamerat

Den siktede 36-åringen har tilstått at han slo en mann, men at han gjorde dette for å beskytte sin kamerat. Siktede har derfor påberopt seg nødverge.

Oslo tingrett mener det ikke er sannsynlig at slaget skjedde i en nødvergesituasjon, og fengslet torsdag mannen i to uker i frykt for at bevis skulle gå tapt om han ble løslatt.

Den tredje siktede i saken er en 23 år gammel mann. Retten mener han har et medvirkeransvar til voldsepisodene som oppsto, og også han må sitte i delvis isolasjon og er underlag brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

– I voldssaken er det flere involverte, og det er vitner til hendelsen som politiet ennå ikke har identifisert, fremgår det av kjennelsen fra Oslo tingrett.

Bevisforspillelse

Retten frykter, som politiet, at dersom de siktede løslates, kan de påvirke andre involverte i voldshendelsen.

26-åringen ble varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Alle tre er undergitt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

Politiet har sikret bevis i form av videoovervåking etter den alvorlige hendelsen. De siktede skal være gjenkjent på filmene, etter det AO forstår.

– Saken etterforskes som en grov kroppsskade. Politiets etterforskning har blant annet som formål å belyse den eventuelle foranledningen til hendelsen, sier politiadvokat Stang til AO.