Kollisjonen skjedde 10. oktober klokken 03.30. Tre biler ble påført omfattende materielle skader. Én av bilene ble vraket.

Nå er både rettsapparat og Finansklagenemnda involvert i oppgjøret.

– Eier var fører

Det politiet mener, er at det var eieren av en Audi E-Tron som satt bak rattet da den dundret inn i to parkerte biler. Og politiet har samtidig sikret seg blåseprøve av mannen. Den viste en promille på 1,42 én time etterpå.

Men bileieren er ikke enig i dette.

Hans forsikringsselskap mener også at det er grunnlag for å tro at bileieren selv kjørte, og nekter å betale ut forsikringssummen etter de store materielle skadene som oppsto.

Bileieren har svart med å klage avslaget på forsikringsoppgjøret inn for Finansklagenemnda, hvor saken skal avgjøres.

Resten blir opp til rettsapparatet.

For nå er 26-åringen, i tillegg til å håndtere striden med sitt eget forsikringsselskap, tiltalt for både fyllekjøring og forsøk på forsikringsbedrageri.

– Vi har politianmeldt vår kunde for forsikringssvindel. Vi har av den grunn ikke utbetalt forsikringskravet til kunden, og dette har kunden påklaget, sier kommunikasjonssjef Simen Rudi i Fremtind Forsikring.

Skyldte på kompisen

Samme kveld som kollisjonen skjedde, ringte nemlig 26-åringen til politiet og hevdet at det var en kompis (27) som hadde kjørt bilen og krasjet den.

På bakgrunn av disse opplysningene ble kompisen siktet i saken.

Også da skademeldingen ble innsendt til Fremtind Forsikring, ble kompisen sitt navn påført som fører.

I høst må bileieren møte i retten, tiltalt for fyllekjøring, fabrikkering av bevis og forsikringsbedrageri. Også kompisen må møte som tiltalt for forsøket på forsikringsbedrageri.

– Vi avventer behandlingen og avgjørelsen i Finansklagenemda før vi vurderer og eventuelt gjennomfører et endelig oppgjør med kunden, sier Simen Rudi.