– Rødt har jo vært på Stortinget i mange år, og kunne også stilt mistillit på verre saker på nasjonalt plan. Litt rart at man vil starte oppryddinga her, i en sak der informasjonsplikt ikke er brutt.

Det skriver nestleder i Byutviklingsutvalget i Oslo Eivind Trædal (MDG) blant annet på Twitter tidlig tirsdag ettermiddag, i en Twitter-tråd som startet med at Bergens Tidende kommentator Jens Kihl kalte Rødts avgjørelse om å stemme for mistillit mot byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg for «klokt og prinsipielt».

Bakgrunnen for kravet om at Berg må gå er sprekken på fem milliarder kroner for ny vannforsyning, og at Berg ikke informerte bystyret om dette før i mai. Fra før av har Høyre, Venstre og Senterpartiet bestemt seg. De går inn for mistillit. Tirsdag ble det kjent at også Rødt støtter mistillitsforslaget.

BAKGRUNN: FrP fremmer mistillit mot Lan Marie Berg

Les også: Dette er skandalen som førte til mistillit

På Twitter argumenterte BT-kommentator Jans Kihl at «Det kan ikkje være opp til byrådet å velje kva slags informasjon bystyret har bruk for. At MDG har brukt saka til stygge personåtak mot bystyret, gjer saka berre endå meir håplaust», hvorpå Trædal svarte:

– Jeg skjønner ikke helt dette poenget (og er naturligvis inhabil), men byrådet er ikke ment å dele all informasjon fortløpende. I denne omgang var det jo også snakk om sensitiv informasjon som måtte kvalitetssikres.

Det var ikke det eneste Twitter-innlegget om Røds avgjørelse der ektemannen gikk til forsvar av kona, som svar til en som tvitret «Meiningslaust å haldene tilbake informasjon», tvitret Trædal:

– Informasjonen er jo ikke tilbakeholdt. Å sørge for ekstern kvalitetssikring av Vann- og avløpsetatens konklusjoner er en, og er viktig for å sørge for at informasjonen er helt korrekt når den skal brukes som beslutningsgrunnlag.

– Dolker i ryggen

Også Lokalpolitiker Tom Kristian Berger (MDG) tok til Twitter i forsvar av Berg tirsdag:

Fikk du med deg disse sakene?