De siste årene har bydd på solide oppturer for den Tøyen-baserte rapperen Musti, hvis egentlige navn er Ugbad Yusuf Mustafa Noor (21).

Hennes debut-album Qoyskayga fra 2020 sikret henne Spellemannpriser for årets gjennombrudd og hiphopalbum samt P3 Gull-prisen for årets nykommer, for å nevne noe.

Men i kulissene har ikke alt stått bra til. Det forteller hun i et innlegg på sin egen Instagram-side.

«Ingenting som er gøy»

Etter planen skulle Musti holde konsert på Sentrum Scene på fredag. Musti er kjent for kritikerroste konserter, og imponerte flere anmeldere da hun i august fylte sirkusteltet under Øyafestivalen.

Denne konserten har hun altså avlyst, forteller hun.

«Det eneste jeg vil er å kunne ha det gøy med dere og gjøre verdens beste konsert, men akkurat som ting er nå så er det ingenting som er gøy.»

Hun fortsetter:

«Jeg skal være ærlig nå: Jeg våkner opp og vil ikke gjøre noenting, klarer ingenting. Det skremmer meg at jeg kun er 21 år og ser på livet gjennom de mørkeste brillene jeg eier».

Hun tar derfor en pause for å jobbe med seg selv, skriver hun.

«Den eneste måten jeg kan fikse dette, er å bare jobbe med meg selv og bygge meg opp igjen 10 ganger sterkere.»

Mener ting gikk «altfor fort»

I innlegget trekker artisten frem oppturen de siste fire-fem årene. Hun skriver om priser hun har fått og teamet rundt henne som ar stått på.

«Samtidig gikk det kanskje altfor fort.»

Hun skriver at det har blitt særlig vanskelig etter koronapandemien. At dagene begynte å bli lengre og at hun har slitt med å stå opp av senga og ikke svart på henvendelser fra manageren sin.

«Jeg kunne forsvinne i flere uker uten å ta kontakt med noen. Jeg tok ikke vare på meg selv, men jeg nekta å innse hvordan ting egentlig var.»

Lover å komme tilbake

Musti avslutter innlegget med å skrive at hun føler seg syk. At å stå opp fra senga og å huske å spise er en seier.

«Jeg kjenner at jeg må ta en pause fra alt, selv om det gjør vondt, selv om det eneste jeg vil er at alt skal være normalt.»

Hun beklager til alle hun har skuffet, som har vært bekymret og til alle som har vært der for henne, men kommer samtidig med et løfte:

«Jeg lover å komme tilbake bedre, større, raskere og friskere.

Støtte fra kjendiser

I kommentarfeltet har flere av hennes fans, samt en rekke profilerte personer fra musikk- og mediebransjen kommentert.

Blant annet har kjendisene Aurora Aksnes, Julie Bergan og Herman Flesvig kommentert hjerter. Jenny Skavlan har skrevet «God bedring. Du er viktig og sterk – også nå.»

Avisa Oslo har vært i kontakt med Mustis management, som forteller at hun ikke har noe å tilføye utover det som står i innlegget. Managementet på sin side ønsker å beklage til alle som har gledet seg til konsert på fredag, men understreker at Mustis helse kommer først.