Det var lørdag kveld at fire menn i 20-årene ble siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk etter at en gutt på 16 år ble knivstukket på T-banen på Tøyen.

Politiet mistenker at en femte mann skal ha hjulpet de fire andre siktede med å skjule seg i etterkant av hendelsen.

Den fornærmede som ble knivstukket lørdag kveld er 16 år gammel. Det får AO opplyst av politiadvokat Christian Stenberg.

– Da han ble fraktet bort med ambulansen var han alvorlig skadd. Vi kan ikke kommentere hans helsetilstand per nå utover det, sier Stenberg til AO.

– Vet dere om han var ved bevissthet da han ble fraktet bort?

– Det kjenner jeg ikke til, sier han.

Stenberg sier videre at gutten er påført flere stikkskader.

– Han har en alvorlig stikkskade i låret.

– Nekter straffskyld

Fire menn i 20-årene ble siktet lørdag for drapsforsøk. Stenberg sier at de også har siktet en femte mann som de mistenker for etterfølgende bistand.

– Det betyr at vi mistenker han for å ha bistått med å hjelpe de andre siktede i etterkant av hendelsen med å skjule seg, sier Stenberg.

Advokat Øystein Storrvik er oppnevnt som forsvarer til den femte mannen.

– Han nekter straffskyld. Jeg kan ikke kommentere noe utover det.

Advokat Aase Karine Sigmond bekrefter til Avisa Oslo at hennes klient ikke erkjenner straffskyld. Han er en av fire som er siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk.

Chamkor Singh Nagra i advokatfirmaet Hasle har vært i møte med sin klient søndag ettermiddag. Etter å ha vært i møte med sin kleint sier han til AO at han er siktet for et alvorlig forhold.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det kan jeg ikke kommentere noe mer, sier Singh Nagra.

Advokat Rolf Mikalsen har vært i møte med sin klient og sier følgende til AO:

– Han er erkjenner ikke straffskyld.

Søndag kveld opplyser ogsåadvokat Bjørn Aksel Henriksen som forsvarer den gjerde drapssiktede at heller ikke hans klient erkjenner straffskyld.

Ble tatt tidlig

De pågrepne ble tatt etter en klappjakt lørdag kveld.

– Det har vært en intensiv jakt etter gjerningspersonene. Vi har jaktet dem ned til Grønland og tilbake hit til en leilighet på Tøyen. Vi har nå kontroll på fem personer som vi knytter til hendelsen, sa innsatsleder Brian Skotnes lørdag kveld.

Disse er kjent for politiet fra før.

Flere beslag

Krimleder Kalhagen forteller søndag morgen at de har gjort en rekke beslag i saken.

– Det er i tilknytning åstedet og der pågripelsene skjedde. Vi vil jobbe videre med tekniske undersøkelser av beslagene og se om vi kan knytte dem til saken.

Han vil ikke utdype hva slags beslag det er snakk om for å unngå at vitner blir påvirket av å lese om det.