Denne uken fikk vi på Tøyen nyheten om at Sian igjen skal få bruke nærmiljøet vårt til å spre hat og splid. For oss som bor her, og mange andre, synes det nesten uvirkelig at det skal være greit. Torsdag fikk vi støtte fra Oslos ordfører, som sier at Sian bør finne et annet sted for markeringen sin.

Slik støtte setter vi stor pris på, og vi skjønner fortsatt ikke hvordan det skal være plass til disse på torget vårt, for torget er opptatt.

I en kommentar sier bydelsdirektøren i Bydel Gamle Oslo at hans jobb er «å vurdere om torget er ledig eller ikke» når han får en slik henvendelse fra Sian. Hvis det er jobben hans, så har han gjort jobben dårlig.

For Tøyen torg er ikke ledig fredag 2. juni. Det er opptatt.

Det er opptatt av oss som bor her. Vi som vil stikke på bakeriet for å kjøpe brød til helgefrokosten, som vil hente lesestoff på biblioteket til sommerdager på balkongen, som vil ta en hyggelig kaffe sammen med naboen på en av uteserveringene mens ungene leker, vi, som vil føle oss trygge i nærmiljøet.

Les også: «På lørdag kommer noen som ønsker å kaste meg ut av Norge»

Det føles faktisk som et overgrep at vi ikke skal få bruke nærmiljøet og møteplassene våre denne sommerfredagen. At ungene skal få høre at de er en trussel mot den vestlige sivilisasjonen hvis de bare vil stikke på kiosken for å kjøpe is. At området vårt blir overtatt av politi og fryktmanere. Slikt etterlater sår i et lokalsamfunn som jobber for at alle skal føle seg trygge og ivaretatt.

Så, nei, Tøyen torg er ikke ledig 2. juni. Det er opptatt. Av oss som bor her.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Fy faen, jævla svart...», utbrøt hun på T-banen. Så stoppet hun tvert

Les også

Politiet vil la seg inspirere av Sverige. Derfor er det en dårlig idé