Gå til sidens hovedinnhold

Torstein Bae sluttet brått i jobben. Nå er det klart hva han går til: – Et privilegium

Sluttet som partner i advokatfirmaet. Nå er det klart hva han går til.

Mange kjenner Bogerud-mannen Torstein Bae som sjakkekspert fra NRK. Men til vanlig har han jobbet som advokat og partner i firmaene Legalis og Alt Legalt.

I midten av januar ble det kjent at han trakk seg fra jobben.

Nå er det klart hva han skal gå til. Han blir avdelingsleder hos Flyktninghjelpen.

– Jeg er svært glad for muligheten til å bidra i arbeidet for folk på flukt gjennom rolle som leder av internrevisjonen, hvor oppgaven er å bidra til organisasjonsutvikling og til trygghet for at regler og rutiner følges, skriver han på sin Facebook-side mandag.

– Flyktninghjelpen (Norwegian Refugee Council) er et fyrtårn for Norge i verden, med 15.000 medarbeidere i over 30 land og hjelp til anslagsvis 10 millioner på flukt i fjor. NRC er en global aktør også med hensyn til støttespillere: Største enkelte bidragsyter er det norske folk via UD, den klare hoveddelen av samlet støtte kommer imidlertid fra EU, FN, Sverige, Storbritannia, USA osv., skriver Bae.

Til VG, som først omtalt det nye jobbvalget, sier han:

– Det er et privilegium å få jobbe med noe jeg interesserer meg for. Det er absolutt en mulighet jeg setter stor pris på og det er ikke noe annet jeg kunne tenke meg å bruke mine krefter på.

Kommentarer til denne saken