Gå til sidens hovedinnhold

Torhild (37) fikk ideen da hun var ute og gikk tur. Nå er planen å arrangere 22 julekonserter – på Bislett stadion

Artikkelen er over 1 år gammel

Kun få dager etter at ideen oppsto, er arbeidet med konsertene i full gang.

I desember blir Bislett stadion stedet for å få julestemning. Fordelt på seks dager skal det arrangeres 22 julekonserter på idrettsarenaen. Ingen artister er foreløpig spikret, men arrangør Torhild Viken (37) har store forventninger til det hele.

Og disse konsertene er ikke noe hun og medarrangør Anne Mette Uglum i Bislett-alliansen har hatt god tid til å planlegge.

– Vi fikk ideen på en søndagstur til Ullevålseter. Vi kjente så veldig på at det vi trenger nå, det er julestemning, forteller Viken.

Og det var forrige søndag at ideen kom, altså for fem dager siden. Etter planen skal den første av de seks konsertene gå av stabelen allerede fredag 11. desember.

– Vi ligger ikke på latsida, sier Viken og ler.

God respons

Ifølge Viken har de allerede solgt flere billetter, uten å ha annonsert en eneste artist. Hun ønsker likevel ikke gå ut med noen foreløpige salgstall.

Siden ideen kom, har hun og de andre arrangørene vært travelt opptatte med å få alle detaljer på plass. Det aller viktigste har vært å sikre seg artister. Foreløpig er det ingen hun kan offentliggjøre, men Viken sier at de har fått god respons hittil.

– Det var nok ingen artister der ute som trodde de skulle få en telefon fra meg på torsdag kveld med spørsmål om de ville holde konsert i Oslo neste uke, sier hun og ler godt.

Flere av artistene har også vært såpass positive til prosjektet at de har sagt seg villige til å ta et lavere honorar enn de vanligvis ville tatt.

Jobb til de som er permittert

Hittil har reaksjonene på julekonsertene vært utelukkende positive.

– Det har vært positivt fra alle kanter. Dette er med på å gi folk som ellers er permitterte, en mulighet til å gå på jobb. Vi står i en situasjon hvor denne bransjen er mer eller mindre nedstengt i Oslo. Så det å kunne gi folk muligheten til å komme tilbake i jobb før jul, er tidenes gavepakke, mener Torhild Viken.

Foreløpig har hun ikke noe tall på hvor mange dette prosjektet vil sysselsette.

– Men det blir nok et ganske stort og hyggelig crew. Majoriteten er folk som er delvis eller helt permitterte, som nå kan komme tilbake på jobb.

Krise = ideer

Det er selskapet ONA live som står som arrangør av konsertene, et selskap som Viken startet opp nærmest idet koronapandemien stengte Norge. Selskapet har i dag tre ansatte.

– Ja, jeg startet eventbyrå akkurat da koronaen slo inn over Norge.

Kanskje tidenes dårligste timing?

Jeg har pleid å si at det er den beste timinga for å komme på nye ideer, parerer Viken, og forklarer:

– Når en krise slår inn, får man de nye ideene. Vi hadde aldri tenkt på å arrangere julekonsert på Bislett stadion om ikke det hadde vært for korona.

De nasjonale smittevernreglene åpner opp for å ha opp til 200 publikummere på arrangementer, når setene er fastmonterte.

– Vi skal gi publikum, artister og alle andre involverte et smitteverntilpassa arrangement

Kommentarer til denne saken