– Jeg blir oppgitt over at familiefest blir fyllefest i Kollen. Alkohol og idrett passer ikke sammen, tordner KrF-leder Olaug Bollestad til Avisa Oslo.

Utspillet kommer etter at politiet meldte om overstadig berusede personer, mindreårige og slåsskamper på den store folkefesten Skifest i Kollen lørdag.

Festen startet rolig, men utviklet seg etter hvert til å bli tidvis kaotisk med høyt støynivå av musikk og roping.

Operasjonsleder Tore Solberg sa lørdag formiddag til Avisa Oslo at det «dessverre er blitt en skikkelig fyllefest der oppe.»

Ingen er innbrakt i arrest eller bøtelagt etter ordensforstyrrelsene. Men en 17-åring er anmeldt for vold mot politiet, får Avisa Oslo opplyst av jourhavende jurist i Oslo politidistrikt lørdag kveld.

17-åringen ble kjørt hjem.

Bør få en tydeligere familieprofil

KrF-lederen mener det bør jobbes mer med arrangementet slik at det får en tydeligere familieprofil – og inneha flere barnevennlige aktiviteter.

– Da er det større sannsynlighet for at dette blir en familiedag og ikke et fyllekalas. Alkohol på idrettsarrangement hører ikke sammen.

– Det skaper utrygge rammer for barna med berusede mennesker til stede og jeg synes det er triste bilder vi ser fra Kollen i år. Vi trenger flere alkoholfrie arenaer, ikke mindre. Det er bra for barna, familiene og samfunnet som helhet, sier hun.

Røde Kors behandlet 50 pasienter

33 frivillige fra Oslo Røde Kors Hjelpekorps var til stede under folkefesten Skifest i Holmenkollen. De har i løpet av siste døgnet hatt 50 pasienter.

– Vi har holdt på et døgn. Det er mest sår- og bruddskader. Dette er skader en kan forvente når mange folk er samlet ute på denne måten. 9 er sendt videre til sykehus og legevakt. Det er hovedsakelig snakk om svært berusede og relativt unge personer, sier vaktleder i Oslo Røde Kors Hjelpekorps, Anders Oustorp.

– Hovedinntrykket er at folk oppfører seg fint. Det flotte været og gode norske resultater trekker stemningen opp. For de frivillige på vakt har det vært en positiv opplevelse å kunne dele sportsgleden i Kollen med publikum og samtidig kunne passe på folk om ting går over styr, sier Oustorp.

Røde Kors vil også være til stede søndag 6. mars.

– Vi forventer mye publikum i morgen og. Da er det flere som kommer for skisporten og ikke like mange som er der for festens skyld, avslutter Oustorp.

Bildeserie

Hæla i taket og full folkefest i Kollen – se hvem som svingte seg lørdag