Det melder Oslo Universitetssykehus (OUS) på sine nettsider fredag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. OUS er landets største sykehus og av vesentlig betydning for Oslo, regionen og hele landet. Å få bidra i ledelsen i en av de viktigste samfunnsinstitusjonene i Norge er en stor motivasjon. Jeg har stor tro på det prosjektet som Bjørn Atle Lein Bjørnbeth har startet på og ser fram til å være en del av dette, sier Anders Mohn Frafjord selv om den nye jobben.

Det var i desember at OUS og direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth søkte etter ny viseadministrerende direktør. Nåværende viseadministrerende direktør Morten Reymert går av med pensjon til sommeren.

Direktør Bjørnbeth sier på sykehusets nettsider at han er meget godt fornøyd med ansettelsen.

– Anders er en verdibasert leder med lang erfaring som toppleder fra sykehus. Han er både en god strateg og flink med mennesker. Anders har et driv og en entusiasme der han evner få folk til å dra i samme retning mot felles mål.

Sykehuset opplyser at Mohn Frafjord fratrer som toppsjef ved Diakonhjemmet sykehus 21. januar, og begynner ved OUS 1. mars.

Styreleder Ingunn Moser ved Diakonhjemmet sykehus beklager at Mohn Frafjord slutter.

– Anders er en dedikert og visjonær leder. Han har gjort en systematisk innsats for å utvikle sykehusets posisjon og betydning for Oslos innbyggere. Den nye stillingen er en anerkjennelse av det han har utrettet, sier hun.