Ingen i kvinneklassen maktet å holde følge med Bratsberg-løper Opland i traseen som hadde målgang på Rådhusplassen i sentrum av Oslo.

Tobarnsmoren fra Trøndelag vant på tiden 2.44.20 og var helt i egen klasse. Nærmest fulgte britiske Melissah Gibson, men hun var slått med to og et halvt minutt. Gibson fikk tiden 2.46.49.

Tredjeplassen gikk til Siri Schøne Ness fra Lyn. Hun løp inn til tiden 2.49.43 og fikk dermed NM-sølv. Bronsen gikk til Marit Haslie fra arrangørklubben Vidar med 2.50.25.

– Dette ble kjempebra. Det ble et godt disponert løp. Ja, jeg følte jeg hadde kontroll hele veien, sier norgesmester Opland etter målgang.

Hun satte også ny personlig maratonrekord. Den gamle stammet fra Berlin Maraton.

– Jeg liker å løpe i kuperte og varierende løyper. Det var denne. Og gøy med NM-gull. Det er nok høydepunktet så langt i karrieren, sa Opland.

Hun har i voksen alder har tobarnsmammaen etablert seg i norgestoppen på langdistanseløp. Til daglig er hun siviløkonom.

Tidligere i år vant hun NM-sølv på halvmaraton og i motbakkeløp.

I herreklassen gikk seieren til Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes med tiden 2.25.24. Han ble dermed også norgesmester. Han ledet løpet fra start til mål.